Luke Donalds sin stabile form gjennom de to siste sesongene har sett ham klatre til toppen av verdensrankingen. Til sammen har engelskmannen vært verdensener i 53 uker, kun avbrutt av Rory McIlroy i starten av denne sesongen.

 

Til tross for at Donald har vært stabiliteten selv, har han bare seks topp 10-plasseringer i de 35 majorturneringene han har rukket å spille i løpet av karrieren.

 

I fjor ble Donald den første spilleren til å vinne pengelisten på begge sidene av Atlanteren i en og samme sesong. Men han prøver fortsatt å løfte spillet til et nytt nivå.

 

For å gjøre det bedre i majorturneringer har han søkt råd hos Nick Faldo, som med sine seks majortitler er tidenes mest suksessrike britiske spiller i moderne tid. 

 

– Jeg pratet med ham under The Memorial tidligere i år. Vi pratet om forberedelser, og hvordan være nøyaktig med alle detaljer. Han fortalte meg at jeg ikke skulle forsøke å tvinge frem en spillestil jeg ikke er komfortabel med. Jeg var nok klar over det fra før, men det er alltid bra å høre det fra en som har gjort det før meg, sa Donald til The Times i forkant av ukens The Open-turnering på Royal Lytham & St. Annes.

 

I tillegg til Faldo har Donald også pratet med Jack Nicklaus for råd.

 

– Jeg må bare gjøre mitt beste for å vinne ut hva som er rett for meg. Det er ikke snakk om noe stort ego, jeg ønsker bare å vinne, forteller Donald.

 

34-åringen skal spille med Phil Mickelson og Geoff Ogilvy de to første rundene av turneringen. De slår ut i en av torsdagens siste baller, kl. 15.43.

 

Tror du Donald noensinne kommer til å vinne en major? Og tror du det skjer denne uken? Bruk kommentarfeltet under og si din mening!