Tidligere i sommer meldte Drammens Tidende at baneselskapet til Drammen GK slet kraftig økonomisk. De to siste årene har underskuddet i aksjeselskapet vært på snaue én million kroner i året.

Denne uken melder Drammens Tidende at baneselskapet er har begjært oppbud. Drammen Golfklubb eier 51 prosent av aksjene, mens 3 Ganger Steen AS eier 49 prosent.

(Les saken i sin helhet her. NB! Krever innlogging)

– Vi stemte mot å begjære oppbud. Jeg har hatt møte med styreleder i golfbanen. Vi får se hva vi gjør, men det blir vanskelig å stanse oppbudsbegjæringen, sier Kristoffer Steen, daglig leder og styreleder i 3 Ganger Steen AS til DT.

Han sier at selskapet hans taper rundt tolv millioner kroner på en konkurs, og at de har cirka én million kroner i utestående fordringer, sier Steen, som mener klubben burde stilt opp med mer midler.

Styrelederen i barneselskapet, Kjell Winge, kontrer med at det ikke var mulig etter fire år med store underskudd på golfbanen, to millioner kroner i kortsiktig gjeld og syv millioner kroner i total gjeld. Han fastslår at inntektene har vært for lave til å håndtere gjelden.

I en oppfølgingsartikkel tirsdag skriver Drammens Tidende at leieavtalen med grunneieren er sagt opp, og det samme er avtalen med alle de tre faste ansatte og seks timeansatte. Klubben skal arrangere tre turneringer denne uken som nå står i fare for å bli avlyst.

– I utgangspunktet er golfbanen stengt ettersom selskapet er konkurs. Bostyret har ingen interesse av å drive golfbanen videre. Men, det kan hende det blir en tillemping, det avhenger av nærmere samtaler med eiere og kreditorer, sier bobestyrer Knut Halvard Austad.

 

 

Ifølge Drammens Tidende har klubben gitt beskjed til sine 600 medlemmer om at de begjærer konkurs, men at de håper bobestyreren fortsatt vil holde banen åpen. Håpet er at klubben skal kunne overta banen etter konkursen. Winge understreker at grunneierne fortsatt vil komme til å tjene mer på å leie ut til golfbane fremfor å pløye opp anlegget.