Paula Creamer synes ikke det er nok at Augusta National omsider har tillatt kvinnelige medlemmer. Nå vil hun at at The Masters også skal bli en fast turnering på kvinnenes majorprogram.

– Jeg håper The Masters vil vurdere en kvinnelig Masters snart. De gjør så mye for å gro golfsporten. Den raskeste arenaen for vekst i golf er kvinner! Seks majors?, skrev Creamer på sin Twitter-profil like etter at Jordan Spieth vant årets turnering på Augusta.

Etter at Evian Masters ble en del av major-programmet i 2013, har kvinnene to faste major-stasjoner hvert år: Mission Hills Country Club i California for årets første major, ANA Inspiration, samt Evian Resort Golf Club.

Ingen av de kan imidlertid måle seg med legendariske Augusta National. Under en pressekonferanse før ukens LPGA-turnering i San Francisco, gjentok Paula Creamer sitt Twitter-ønske.

– Jeg har vært der, jeg har spilt der, bodd i «Butler’s Cabin». Jeg hadde det helt fantastisk. Jeg tror alle hadde elsket å ha to uker der, to turneringer hvert år. Ville ikke dere? Forhåpentligvis får vi en endring på dette, sier Creamer.

Drive, chip og putt-turneringen ga barn mulighet til å oppleve Augusta. Det er ingen grunn til at vi ikke kan gjøre det for kvinnegolfen også

Paula Creamer

Creamers Twitter-innlegg har nesten utelukkende fått positive tilbakemeldinger. I fjor spilte kvinnene U.S. Open på Pinehurst uken etter at herrene hadde spilt sin Open-turnering på samme bane. Det ga mersmak for Creamer.

– Vi er i 2015. jeg tror Augusta og The Masters og alle som jobber med turneringen ønsker å løfte golfsporten. Det er dette det handler om: Å løfte sporten, og gi flere muligheten. Drive, chip og putt-turneringen ga barn mulighet til å oppleve Augusta. Det er ingen grunn til at vi ikke kan gjøre det for kvinnegolfen også. Vi spiller en like stor rolle i å løfte golfsporten.

Styreleder i Augusta National, Billy Payne har tidligere uttalt at den korte golfsesongen på Augusta gjør det vanskelig å få plass til en ekstra turnering.

– Vi har en veldig kort medlemssesong på Augusta National. Den er bare syv måneder. Tiden vi dedikerer til å forberede oss til The Masters er allerede omfattende. Jeg tror ikke at vi noensinne kommer til å arrangere en turnering til.

Creamer mener på sin side det ikke bør være noe problem med to turneringer i året, og sier man kan gjøre som Pinehurst i fjor og arrangere turneringen to uker på rad. Hun håper diskusjonen rundt en Masters-turnering for kvinner kan leve videre:

– Det er en idé, og jeg mener at dette ikke er noe man skal skamme seg over å prate om. Jeg ønsker et ærlig svar på hvorfor vi ikke kan ha en turnering der. Kvinnegolf fortjener en slik turnering.

Hva synes du om Creamers forslag? Bruk kommentarfeltet under og si din mening!