HYLLET OSLO GK //

– En 100-åring som bare blir vakrere og vakrere

Gode ord og gaver ble delt ut da Oslo Golfklubb markerte sine 100 år på Bogstad torsdag.

Christopher Raanaas, Øyvind Krag Ingul, Tor-Anders Hanssen
Styreleder Christopher Raanaas (t.v.) i Oslo GK og president Øyvind Krag Ingul i NGF med det synlige beviset på at Bogstad-klubben er Golf-Norges første 100-åring.
Publisert Sist oppdatert

– Når man blir 100 år, er det viktig å ta godt vare på seg selv. Og dere er en klubb som har klart det. Denne 100-åringen blir bare vakrere og vakrere, innledet golfpresident Øyvind Krag Ingul da han inntok talerstolen på Bogstad. 

I en uke – og gjennom hele sesongen – skal Oslo Golfklubb markere sitt 100-årsjubileum. Søndag startet juniorene feiringen med full aktivitet ute på banen. Lørdag skrus volumet opp med bobler og DJ-er. 

Torsdag inviterte jubilanten et mindre selskap av nære venner, viktige støttespillere, æresmedlemmer og tidligere styreledere til en stilig markering i klubbhuset.

En viktig klubb

– Oslo har alltid vært en markant og viktig klubb i Golf-Norge. En av de største i antall medlemskap, størst i omsetning, størst i antall ansatte, størst i antall Norgesmesterskap og størst i antall majors. 

– Og dere har, uten tvil, Norges flotteste idrettshus. Det skal dere være ordentlig stolte av, understreket Ingul.

Sammen har Oslo Golfklubb og Norges Golfforbund hatt mange diskusjoner opp gjennom årene. 

– Men vi har alltid gått ut av rommet som venner. For det vi har til felles, er lidenskapen for golf. Og det er fint å ha klubber som tør å si ifra. Vi opplever også at vi får til bra ting sammen, sa golfpresidenten.

Assistert av generalsekretær Tor-Anders Hanssen overrakte han jubilanten et synlig bevis på at Oslo GK er Golf-Norges første 100-åring, faktisk 24 år eldre enn selve forbundet som Oslo-klubben tok initiativ til i 1948.

– Og én ting til skal dere ha, poengterte Ingul. – Oslo er en bane som resten av Golf-Norge drømmer om å få spille minst en gang i livet. 

Christopher Raanaas, Øyvind Krag Ingul og Tor-Anders Hanssen
Christopher Raanaas (f.v.) , Øyvind Krag Ingul og Tor-Anders Hanssen under 100-årsmarkeringen torsdag.

Mange å takke

Det var Christopher Raanaas, styreleder i Oslo Golfklubb, som fikk æren av å ta imot gaver og gode ord.

– En 100 år gammel idrettsklubb har så mye historie, så mye å være takknemlig for. Og det er mange å takke for at vi er den klubben vi er, sa Raanaas da han grep mikrofonen.

Torsdag 13. juni i 1924 ble klubben offisielt stiftet. Da hadde 13 menn, med Ragnar Halle i spissen, jobbet i ett års tid for å finne et aktuelt område for å etablere golfbane i Oslo.

Vinteren 1924 fikk Halle tips om at noen av Bogstad Gårds jorder var aktuelle og gikk i dialog med godseieren. Etter forhandlinger ble det landet en leieavtale. I juni ble klubben stiftet. I august var de i gang med å spille.

– Uten frivilligheten hadde vi aldri vært der vi er i dag. Helt fra Ragnar Halles initiativ og fram i dag har utallige personer rukket opp hånden og stått på for klubben, roste styrelederen.

Etter krigen vokste Oslo GK i styrke og antall. Klubben ledet vei da golfen spredte seg til nye regioner i landet gjennom 70- og 80-tallet. I det nye årtusenet har baneombygging, nytt klubbhus og spillerutvikling satt en ny standard for andre.

Christopher Raanaas
Christopher Raanaas takket både frivillige og ansatte for det Oslo GK har utviklet seg til.
Niels Vik
I over 30 år som daglig leder har Niels Vik stått sentralt i mye av det som har skjedd på Bogstad i moderne tid.

Utrolig lojalitet

Styreleder Raanaas trakk spesielt fram Niels Vik, som i over 30 år har ledet den daglige driften av klubben.

– Med godt over 30 års fartstid som daglig leder vet jeg at Oslo Golfklubb er en viktig del av selve livet ditt. Det blir en livsstil å jobbe med andre folks hobby. Jeg må berømme deg for din utrolige utholdenhet og lojalitet til klubben. 

– Du står alltid på, og er alltid tilgjengelig. Med din nye rolle fra august, håper jeg også at du får litt mer tid til å spille golf, sa Raanaas til en synlig beveget Vik.

Fortjente ord vanket også til head pro Stephen Newey og kona Jane. Siden 1986 har ekteparet tatt imot medlemmer og gjester i proshopen. Duoen har vært en drivkraft for å forme og forbedre klubben. 

– Alltid med et smil om munnen. Det lille ekstra. Tusen takk skal dere ha, sa Raanaas.

Han avsluttet med å trekke fram viktige bidragsytere til klubbens to store prosjekter de siste årene – baneombyggingen fra 2007 til 2009 og det nye klubbhuset i 2020. 

Einar Skogstad, hvor er du? spurte Raanaas, og fant blikket til kjempen. – Din ureddhet, ditt pågangsmot og dine initiativ er beundringsverdig. Skal man få til utvikling, så trenger man sånne som deg. 

Gått opp mange veier

Golf-Norge trenger også klubber som Oslo. Det la styreleder Kirsten Fuglseth i naboklubben Haga GK vekt på da hun avsluttet gavedrysset.

– Dere har gått opp mange veier for Golf-Norge, startet Fuglseth. 

– Blant mye annet fikk dere i 1968 kjempet inn en kvinnelig delegat på Golftinget. Det er bare én av mange kamper som dere har tatt for oss gjennom årene. 

Haga-lederen understreket at Oslo GK er et forbilde på mange områder, ikke minst når det kommer til juniorarbeidet, fremtidens spillere og medlemmer. 

– Vi ser opp til dere for det, og prøver å ta vår del av ansvaret. Dere har en sterk vilje og evne til å få fram gode spillere. Vi er imponert over arbeidet dere gjør.

Powered by Labrador CMS