OSLO GK 100 ÅR//

De minste startet feiringen av den spreke 100-åringen

Nesten 300 barn deltok da Oslo Golfklubb innledet jubileumsuka med neste generasjon.

Oscar Simsø (Oslo GK), André Eid og Tormod Johansen (begge fra Grini GK) hadde en fin dag på Bogstad. Her får de hjelp av Fredrik Bach med å fylle ut scorekortet etter runden.
Publisert Sist oppdatert

FAKTA OM OSLO GK

Oslo Golfklubb er landets eldste golfklubb. Klubben satser stort på barn og unge og har ca. 250 barn i trening hvert år. Golfbanen på Bogstad fremstår i dag som et av Nordens fremste golfanlegg. Klubben har over 2300 medlemmer og tilsvarende antall på venteliste for medlemskap.

Torsdag 13. juni fyller Oslo Golfklubb 100 år. Og det er liten tvil om Norges eldste golfklubb er en sprek 100-åring.

Søndag ble en hel uke med jubileumsmarkeringer og aktiviteter innledet med Sarah og Carl's Cup & Anthony's Minipokal på Bogstad. Nærmer 300 barn fra 1 (!) til 19 år deltok i det som trolig er Europas største åpne juniorturnering.

Turneringen har lange tradisjoner i Oslo GK, og det er familien Newey som for 38 år siden startet det hele. Turneringen er oppkalt etter head pro Stephen Newey og hans kone Jaynes barn: Sarah, Carl og Anthony.

Rekordpåmelding i år

– Det startet i mindre form, men har vokst veldig etter hvert. Denne gangen fikk vi dessverre ikke plass til alle som ville være med, og måtte prioritere utifra regioner og alder. Men vi fylte opp så godt vi kunne. Jeg tror ikke det er mange turneringer som klarer å  få gjennom 293 spillere på en dag, smiler Fredrik Bach, leder for Idrettskomitéen i Oslo GK.

Jenter og gutter mellom 9 og 12 år åpnet dagen ved å gå ut på sine ni hull først. De aller minste fra ett til fem år nøyde seg med hull 9 like ved klubbhuset. Deretter fulgte de eldre klassene på.

– Vi har tre grupper med golfspillere her, forklarer Bach og ramser opp de ulike målsetningene med turneringen.

– Vi har de som spiller golf for aller første gang, og der er målet at de skal våkne opp i morgen og ha lyst til å spille golf igjen. Så har vi de som har spilt litt golf, men ikke vært med i turnering før.  Der er målet å få dem til å spille flere. Og så har vi spillerne i de eldre klassene som gjerne vil utvikle seg til Srixon Tour og høyere nivåer.

– Målet at de skal våkne opp i morgen og ha lyst til å spille golf igjen, forklarer Fredrik Bach i arrangørklubben.

Historisk sus

Gjennom uka og årets golfsesong skal 100-årsjubileet til den ærverdige golfklubben feires med aktiviteter og arrangementer for både store og små. 

– Det er mye som skjer framover, og ingenting passer bedre enn å starte feiringen med framtidens golfspillere og medlemmer, sier Bach, og deler ut fortjente medaljer til treerballen som nettopp kom inn.

Oscar Simsø (Oslo GK), André Eid og Tormod Johansen (begge fra Grini GK) er enige om at det har vært en fin dag.

– Golf er moro, sier de, og kaster et nysgjerrig blikk mot driving rangen hvor hickory-entusiast Jens N. Engelstad og nevnte Newey forbereder en oppvisning med golf på «gamlemåten».

Her fikk alle muligheten til å teste golfkøller med skaft av hickorytre og jernblad, som var vanlig da Oslo Golfklubb ble stiftet i 1924. 

– Jeg merker at barna kikker litt ekstra på meg når jeg kommer i disse klærne. De synes nok at jeg ser litt rar ut, humrer Engelstad der han står i sin klassiske golfuniform.

Også de aller yngste fikk prøve seg på golf, mange for første gang.
Jens Engelstad
Jens Engelstad hadde clinic med hickory-køller.
Powered by Labrador CMS