22-årige McIlroy opplevde alle golfspilleres mareritt under Masters i april. Han ledet turneringen før siste runde, og imploderte fullstendig – særlig på de siste ni – og gikk i hus på 80 slag. Seieren gikk isteden til Charl Schwartzel.

Nå forbereder McIlroy seg til en ny majorturnering. Og han får all støtte i verden fra legenden Ernie Els, som selv har vunnet tre majortitler – to ganger i US Open og én gang i The Open.

– Han er veldig ung, og han lærer fortsatt. Han har alt talent i verden. Han er en fremtidig nummer én, uten tvil. Den første gangen jeg så ham, tenkte jeg at han var utrolig. Og han er utrolig. Han gjorde noen feil i Masters, men han er ikke perfekt. Ingen er det, sier Els.

Els tror McIlroy har lært mye av 80-runden han avsluttet Masters med.

– Hvis han holder hodet sitt oppe, tror jeg han kan vinne mange majortitler.

McIlroy lar seg smigre av de flotte ordene fra Els, men nordiren er klar på at det egentlig ikke betyr så mye.

– Jeg har lært i løpet av de siste månedene at du ikke kan bry deg så mye om hva andre sier. Det er ikke noe poeng i at alle sier at du kommer til å bli en majorvinner når du ikke er det. Du er nødt til å gå ut og bevise det for dem og for deg selv at du fortjener å være en mester. Det er veldig smigrende og fantastisk at folk sier disse tingene om meg, men jeg må gjøre det først. Og det har jeg altså ikke gjort ennå.

Ernie Els håper han kan få litt sving på sitt eget spill også denne uken. Sesongen så langt har vært skuffende.

– Det har vært et merkelig, merkelig år så langt, men jeg trener hardt, og motivasjonen min er veldig til stede, sier sørafrikaneren.

Kilde: golf365.com