Garrett Willis og Chris Couch deler ledelsen etter to spilte runder av Transitions Championship i Florida, men det er en annen mann som likevel stjeler overskriftene. For noen år tilbake så Sergio Garcia ut til å være den eneste reelle utfordreren til Tiger Woods-hegemoniet, men spanjolen nådde aldri de høydene han ble spådd. Hans siste seier på PGA-touren kom i «den femte majoren», The Players Championship i mai 2008. Senere det samme året vant han to turneringer på Europa-touren, og klatret til nummer to på verdensrankingen. Siden da har spillet hans ikke vært noe å skrive hjem om.

Spillet hans så langt denne uken kommer dermed som et stort lyspunkt i det som har vært en tøff tid for Garcia. Etter 36 spilte hull har han ennå ikke gjort noen bogeys, og med runder på 68 og 66 slag – åtte under totalt, ligger han ett slag bak lederne Willis og Couch. Couch sin andrerunde på syv under par var dagens laveste score, og flyttet ham opp fra 31.-plassen han startet dagen. Spilleforholdene på Innisbrook-banen har så langt vært optimale, og cuten ble satt på en under par – den laveste i turneringens 11 år lange historie.

– Jeg har hatt mye bra spill de fire turneringene jeg har spilt i år. Det er en prosess, men spillet mitt begynner å komme seg. Jeg har hatt stor forbedring den siste tiden, sa Garcia til pgatour.com etter runden. Nå nyter han å være tilbake i tetkampen.

– Det er klart jeg koser meg. Det er jo nettopp for å vinne at man spiller på touren.

Paul Casey som ledet etter første runde falt til en delt femteplass lørdag med en runde på par. Han ligger syv under totalt, to bak tetduoen. Verdensener Martin Kaymer fortsetter sitt tette program og deltar også i ukens turnering. Han ligger på en foreløpig 26. plass, fire under par.

Det solide spillet til Garcia kommer på et perfekt tidspunkt. Om tre uker er det duket for årets første majorturnering, US Masters på Augusta National i Georigia. Innen den tid er det greit å ha spilt på seg litt selvtillit. Fra før står han med 15 topp ti-plasseringer i majorturneringene, men ingen seire. 

 

Leaderboard.