Amerikaneren leder The Heritage etter en åpningsrunde på sju under par. Det var en etterlengtet opptur for Willis, som har slitt med puttingen sin så langt i sesongen. Før turneringen hadde han planer om å skrote sin gamle Scotty Cameron-putter, men da han gikk til treningsområdet torsdag morgen, ba han sin caddie om å gå og hente putteren likevel.

Det angrer han neppe på i dag.

På front nine hadde han seks birdies på rad.

– Jeg er veldig glad for å putte så bra, og for å være i posisjon til å klare cuten for en gangs skyld, sa han etterpå. Willis står bokført med én PGA-seier så langt i karrieren, men den kom helt tilbake i 2001.

Han er ett slag foran Arjun Atwal, Matt Bettencourt, Chad Campbell og Tim Herron. Like bak følger Mark Wilson, Camilo Villegas og 2009-mester av The Heritage – Brian Gay.

Luke Donald, nummer tre i verden, åpnet med en 67-runde. Dersom briten skulle vinne ukens turnering, går han også til topps på verdensrankingen. Etter en litt rolig start fikk han opp dampen på back nine. Han gjorde blant annet tre birdies på sine seks siste hull.

– Mange forteller meg om «nummer én», så det er vanskelig å få ut av tankene. Men det hadde vært fantastisk, sa Donald.

Harbour Town har behandlet Donald bra de siste to årene. Han delte andreplassen i 2009, dog ti slag etter Brian Gay, og ble nummer tre i fjor. Da vant Jim Furyk, en spiller som begynte årets turnering med en runde på 68 slag. Det samme gjorde for øvrig verdensfemmer Graeme McDowell.

Kilde: pgatour.com