Etter at Lucas Glover vant US Open i 2009, var det mange som trodde at en ny topp ti-spiller var på vei. Men det stemte ikke. Det var i det hele tatt mye som ikke stemte for amerikaneren. Det førte til at han la om svingen sin i vinterpausen. I helgen stemte alt plutselig igjen, inkludert på greenen.

Og da vant han.

Riktignok måtte han ut i omspill med en av sine beste venner, Jonathan Byrd, men Glover var kaldest da det gjaldt som mest.

– Golf handler om selvtillit, forklarte US Open-mesteren etter triumfen. – Vi slår alle ballen omtrent likt. Den som setter puttene og føler seg best mellom torsdag og søndag, spiller best også. Og nå har jeg selvtillit.

Om det fortsetter inn i denne ukens The Players, vet han ikke.

– Men jeg ser fram til litt fri i morgen (mandag, red.anm), da jeg skal komme meg til banen se hva jeg kan lære, fortsatte han.

Glover, som med seieren klatret til en 27. plass på FedExCup-rankingen, har ikke hatt mye suksess tidligere på Sawgrass. Med unntak av i fjor, da han klarte sin første cut på fem forsøk og endte på tredjeplass.

– Jeg gleder meg til å spille der igjen. Vi liker alle en utfordring, og det er vår flaggskip-turnering. Det er et herlig startfelt.

Jonathan Byrd jaget sin tredje seier på sine 12 siste turneringer, men kom altså til kort mot sin gode venn.

– Når Lucas begynner å sette putter, kommer han til å være med i toppen, fordi han driver ballen bra og treffer ballen godt, sa han etterpå.

Rory Sabbatini ble nummer tre, takket være en glimrende sisterunde på sju under par. På plassen etter fulgte Bill Haas, mens Kevin Na ble nummer fem.

 

Kilde: pgatour.com