EVENTYRLIG OPPUSSING//

Etter 270 år har kvinnene endelig fått et sted å skifte

Det var kanskje på tide. Mandag fikk de kvinnelige medlemmene endelig garderober i klubbhuset på Royal and Ancient Golf Club i St Andrews.

Royal and Ancient Golf Club i St. Andrews
Slik ser de nye garderobene ut i den kongelige golfklubben.
Publisert

The Royal & Ancient Golf Club i St. Andrews gjenåpnet mandag sitt historiske klubbhus etter et omfattende renoveringsarbeid som bygningen ikke har sett maken til siden 1924.

– Denne oppgraderingen er den mest betydningsfulle vi har gjort på 100 år, og vi er glade for å ha gjort disse forbedringene samtidig som vi beholder klubbhusets spesielle karakter og utseende, sier klubbsekretær Martin Slumbers i en pressemelding.

Verdt å merke seg er det at den gamle mannsbastionen, stiftet tilbake til 1754, nå er utvidet med garderobeplass også for kvinner. 

Klubbhuset i St. Andrews er nå oppgradert.

Ti års venting

De nye fasilitetene står klare ti år etter at den kongelige golfklubben i St. Andrews endelig åpnet for kvinnelige medlemmer i september 2014. 

Da hadde «all male golf clubs» på begge sider av Atlanteren vært under sterkt press lenge. Hele 85% av medlemmene valgte til slutt å støtte forslaget om å åpne opp for kvinnene. Året etter ble den svenske legenden Annika Sörenstam blant de første som ble invitert med i det gode selskapet.

Men fram til mandag denne uken har kvinnelige medlemmer og gjester måttet skifte i det såkalte Forgan House, 50 meter unna klubbhuset. 

– Alle medlemmer vil nå kunne nyte de nye og forbedrede fasilitetene. De vil berike deres opplevelse av å besøke og spille golf i St. Andrews. Og viktigst av alt, vi er nå i stand til å imøtekomme det økende antallet medlemmer samt møte kravene til å arrangere våre profesjonelle og amatørmesterskap her, kommenterer Slumbers.

Mer i oppussingen

Som en del av oppussingen har medlemmene nå også fått en ny lounge som viser historiske planer for klubbhuset, en ny medlemsbutikk, et oppusset troférom som viser klubbens trofeer og medaljer – og en ny resepsjon med concierge.

– Vi vil gjerne takke innbyggerne i St. Andrews for deres tålmodighet og forståelse i løpet av den tiden det har tatt å gjennomføre og fullføre renoveringsarbeidet, sier Martin Slumbers.

Royal and Ancient Golf Club of St. Andrews
Her er den nye resepsjonen som møter medlemmene.
I det nye troférommet får medlemmene et tilbakeblikk på historien.
Royal and Ancient Golf Club i St. Andrews
De nye fasilitetene byr på flere sosiale soner.
Powered by Labrador CMS