Fana-jentene og Oslo-gutta til topps i lag-NM junior

Det ble favorittseirer i begge klassene i lag-NM for juniorer på Stavanger Golfklubb.

Publisert

Med et lag bestående av to av Norges beste juniorspillere, Mia Sandtorv Lussand og Silje Torvund Ohma, og nummer to på Srixon Tour U15, Hedevig Anna Braastad-Huth, var det store forventninger knyttet til Fana Golfklubb før lag-NM junior startet.

Der innfridde bergenserne så til de grader, og med 18 under par sammenlagt tok de sin tredje strake tittel med hele 27 slags margin (!) over hjemmelaget Stavanger GKs Vilde Marie Nystrøm, Ella Ingebretsen, Pia Eide og Anine Berge på andreplass. 

Lussand og Ohma gikk rett opp i ledelsen i onsdagens åpningsrunde med 70 slag i foursome, og så seg aldri tilbake derfra. Før de individuelle slagspillsrundene den siste dagen ledet de med tolv slag, hvor de rykket ytterligere ifra med avsluttende runder på 66, 69 og 76 slag fra Ohma, Lussand og Braastad-Huth.

Oslo GK kapret den siste plassen på pallen med +21. Deres lag bestod av Sofie Bindner Engeseth, Sophia Fondenær, Nora Sophie Johnsen og Caroline Marlene Krokeide.

I motsatt ende av leaderboardet ble det nedrykk på Sola GK og Moss & Rygge GK, mens Oppegård GK og Sotra GK/Voss GK rykker opp fra førstedivisjon.

I gutteklassen ble det langt mer jevnspilt i toppen mellom Oslo GK og Losby GK, men det ble til slutt en komfortabel seier for hovedstadslagets Michael Alexander Mjaaseth, Petter S. Dale, Oscar Bach og Fritdjof Farhang.

Oslo-gutta tok med seg en ledelse på elleve slag til fredagens single-runder, hvor de avsluttet med solide runder på henholdsvis 72, 67, 72 og 66 slag.

Losby, anført av Emil Børrestuen Herstads forrykende 64-runde, hadde imidlertid bestemt seg for å gjøre det spennende, og Herstad, Theodor Sletten With, Marcus Wahlung og Herman Huus spiste godt innpå Oslos forsprang. De kom likevel fem slag til kort.

Seierskampen ble en ren duell mellom Oslo GK og Losby GK. Stavanger GK tok bronsemedaljen med tolv over par, 25 slag bak Losby på andreplassen.

Ålesund, Drøbak, Nøtterøy og Kristiansand rykket ned til førstedivisjon, mens Haga, Atlungstad, Holtsmark og Østmarka sikret seg en plass i det gode selskap i 2023.

Resultater lag-NM jenter

Resultater lag-NM gutter

Powered by Labrador CMS