For en utrolig avslutning det ble på helgens turnering i Shanghai. Svenske Fredrik Jacobson startet søndagens avslutningsrunde med en ledelse på to slag, men ingen kunne gjøre noe med den tyske maskinen Martin Kaymer. 

 

Med en back nine på 29 slag, syv under par noterte han seg for en sluttscore på bunnsolide ni under par, og vant til slutt med tre slag på Jacobson med -20 totalt. Turneringen markerte det som har vært en flott uke for Europatour-spillerne, med åtte av de ti øverste plassene okkupert av spillere på Europa-touren.

 

Senket bunkerslag

Kaymer startet dagen fem slag bak Jacobson, en margin ingen annen har klart å spise opp i en avslutningsrunde av en WGC-turnering tidligere. Da Kaymer rullet i sin siste av ni birdies for dagen på det 18. hullet var det ingen tvil om at han kom til å stikke av med seieren.

 

– Jeg startet litt tregt, men etter jeg senket et bunkerslag for birdie på det syvende misset jeg ikke på mange golfslag. Jeg senket de fleste puttene, selv om jeg bommet en veldig kort putt på under en meter på det niende. Men jeg følte meg komfortabel hele veien, jeg slo mange gode jernslag og puttingen føltes ikke veldig vanskelig, fortalte Kaymer i presseboksen etter runden

 

Seieren var hans første siden han vant i Abu Dhabi i januar, og han er nå oppe på andreplass i Europatourens «Race to Dubai»-liste. Helgens seier gjør at Kaymer ser på 2011 som en suksess.

 

– Så langt har det vært en OK sesong, men med denne seieren er det nå en bra sesong. Jeg vant en HSBC-turnering i Abu Dhabi i januar, og det er fint å krone av året med nok en HSBC-seier. Jeg har spilt god golf, og jeg er glad for at alt til slutt falt på plass. De siste ukene har jeg spilt god golf, men det har likevel ikke løsnet helt. Det var deilig at det skjedde denne uken, fortsetter tyskeren.

 

Respekt for Donald

Kaymer var tidligere rangert som nummer en i verden, og var noe reservert da han ble spurt om han nå tar sikte på å dytte Luke Donald ned fra tronen.

 

– Han fortjener å være nummer en. Det vil bli vanskelig, men det er det denne sporten handler om – å utfordre deg selv, og å utfordre de andre du spiller mot, uke etter uke. Så klart ønsker jeg å gjøre det vanskelig for ham, men vi får se. Det blir ikke lett å vippe ham ned fra nummer en.

 

Neste turnering på Europa-touren er Barclays Singapore Open fra 10. til 13. november. PGA-touren slår ikke i gang igjen før 24. november, når Omega Mission Hills World Cup spilles i Kina. Dette er en samkjøring mellom Europa- og PGA-touren. 

 

Høydepunkter

 

 

Kilde: europeantour.com