Skarpnord ligger på 8. plass på poenglisten til Solheim Cup. Hun må imidlertid fortsette å levere toppresultater om hun skal sørge for at vi for første gang i historien får to norske kvinner på samme Solheim Cup-lag. Skarpnord vil likevel ikke tenke for mye på mesterskapet. 

– Det er en av de aller største turneringer å få lov til å være med på. Likevel er ikke det noe jeg tenker på. Jeg tenkte veldig mye på det sist, hvor jeg hele tiden var i diskusjonen. Kom til slutt på den første plassen etter de som fikk være med, så det har jeg egentlig ikke sjenket en tanke, sier Skarpnord i et intervju med Sarpsborg Arbeiderblad. 

 

Hun legger likevel ikke skjul på at det er en stor drøm å delta.

 

– Det ville vært en drøm som gikk i oppfyllelse for meg. Solhem Cup er for lag fra Europa, og det blir noe helt annet en hva jeg holder på med til daglig. To norske på laget til Europa i Solheim Cup ville vært historisk. Skulle det skje meg blir det som en bonus for meg. Jeg tenker mest på Ladies European Tour, sier hun til sin lokalavis.

 

Solheim Cup-troppen velges ut ved en kombinasjon av innsamlede poeng, samt plassering på verdensrankingen. I skrivende stund er Suzann Pettersen, Carlota Ciganda (Spania), Caroline Hedwall (Sverige) og Caroline Masson (Tyskland) med i troppen på poeng, mens Catriona Matthew (Skottland), Azahara Munoz (Spania), Beatriz Recari (Spania) og Karine Icher (Frankrike) er med på verdensrankingskvoten.

 

I tillegg har kaptein Liselotte Neumann fire tildelte «kapteinens valg» hvor hun gir fire valgfrie spillere en plass i toppen. 

 

Suzann Pettersen leder for øyeblikket rankingen over Solheim Cup-poeng, og blir nok Europas sterkeste kort også i år. Tutta er med sin femteplass på verdensrankingen den beste europeiske golferen. Neste på listen er Catroina Matthew på 12. plass. Vi skal ikke se bort fra at Tutta dermed blir Europas nøkkelspiller også i år, når Europa skal forsøke å forsvare den magiske 2011-triumfen på Killeen Castle.

 

Den 13. utgaven av Solheim Cup spilles på Colorado Golf Club fra 16. til 18. august.