Det forteller han i et ferskt intervju med PGA Tour Radio

Leadbetter, som for øvrig også fikk sparken av Tutta for to sesonger siden, sier det kom som et sjokk.

19 år gamle Ko er nummer én på verdensrankingen og har vunnet fire ganger i 2016 – inkludert en major. Alle seierne kom i første halvdel av sesongen, og Ko har ikke vunnet på fem måneder.

– Det var andre krefter involvert. Foreldrene fra involvert, fastslår Leadbetter i intervjuet.

De forteller henne når hun skal gå til sengs, når hun skal spise, hva hun skal ha på seg, når hun skal trene og når hun ikke skal trene. Og de forventer at hun skal vinne hele tiden.

David Leadbetter

Han understreker at det har vært en fryd å jobbe med new-zealenderen, men sier hennes svakere prestasjoner i halvdel av sesongen ikke har noe med golfsvingen å gjøre.

– Hun har mye eksternt press fra folk i teamet hennes. De forventer at hun skal vinne hver eneste uke. Hun er ikke en maskin, sier Leadbetter. 

I et intervju med Golf Digest retter Leadbetter enda hardere skyts mot foreldrene. Leadbetter sier Kos far har involvert seg i og kritisert datterens sving, og har overveldet henne med unyttig informasjon.

– De forteller henne når hun skal gå til sengs, når hun skal spise, hva hun skal ha på seg, når hun skal trene og når hun ikke skal trene. Og de forventer at hun skal vinne hele tiden. De er bra mennesker som elsker sin datter og kun ønsker det beste for henne.

–  Men når det kommer til golf, er de naive. Det var ofte jeg tenkte for meg selv: ‘det er ikke lett å trene tre personer samtidig’.