Engeseth og Farhang sørget for Oslo-jubel i Moss

Årets nest siste Srixon Tour-turneringer fant sted på Moss & Rygge og Drøbak denne helgen. Det ble jevnt helt inn i flere klasser.

De eldste (U19-klassene) spilte på Moss & Rygge GK hvor det var særlig mye spenning i gutteklassen. Før den tredje og siste runden ledet Nikolai Holme (Losby GK) med et par slag etter en sterk 68-runde (–4) på formiddagen. Bak han jaget flere seiersultne spillere som Theodor Myklebust Bjørge (Ålesund GK) og Fridtjof Farhang (Oslo GK).

Når begge de to sistnevnte leverer scorekort på 69 slag(–3) på den siste runden var det ene slaget Farhang hadde til gode på ålesunderen viktig. Oslo-spilleren vant til slutt Srixon Tour-turneringen på Moss & Rygge med en sluttscore på –1. Bjørge tok andreplassen og Holme endte på den siste pallplassen.

I jente-klassen var det derimot ikke like jevnt. Sofie Bindner Engeseth (Oslo GK) spilte bra og leverte runder på 72-69-74, og vinner dermed med sluttresultatet –1. Sandra Menes (Fana GK) tok andreplassen på scoren +7, og Pok Tuphok Pedersen (Losby GK) kapret tredjeplass på +12.

Turneringsdirektør Eleonore Rønneberg rapporterer om en godt gjennomført turnering på Moss & Rygge.

– Tross litt regn på lørdagen, har det vært en flott helg på en flott bane som var godt forberedt til turneringen. Greenene var raske og krevende, fairwayene flotte, banen er variert og spillerne var godt fornøyd, forteller Rønneberg.

– Det var en flott gjeng ungdom som spilte tre runder og deler gode golfopplevelser i en lang helg. Det er et flott samhold mellom foreldre, trenere og spillerne, legger turneringsdirektøren til.

Fireveis-omspill i U15-klassen

I Drøbak var det kontrastenes dag mellom de to klassene. På jentesiden vant Hedevig Anna Braastad-Huth (Fana GK) overlegent med fem slag på Ella Ingebretsen (Stavanger GK), som endte +5.

Fana-jenta spilte solid både lørdag og søndag, og leverte scorekort på 71 og 70 slag. En samlet score på +1 var mer enn nok for å stikke av med seieren.

Henriette Spilling Gjelten (Losby GK) tok tredjeplassen på +11.

På guttesiden var det rake motsetningen i motsetning til jentene. Hele fire stykker endte på par etter to spilte runder, og dermed måtte alle ut i omspill. Det var hjemmebanehåpet Mikkel Bergum Johansen (Drøbak GK), Gabriel Erlandsen (Bærum GK), Tobias Bussesund (Fana GK) og Alexander Nysæther (Nøtterøy GK) som til slutt måtte spille hele fem omspillshull for å kåre en vinner.

Etter å ha spilt hull 1 og 18 om hverandre, ble det til slutt Nøtterøy-spilleren Alexander Nysæther som trakk det lengste strået. Sortert etter hvordan siste runde ble spil var det Bussesund og Johansen slo følge med han på pallen.

Turneringsdirektør Tore Andre Eide var naturligvis til stede hele helgen, og rapporterer om en vel gjennomført turnering på Drøbak.

– Det har vært en veldig god helg på et fantastisk golfanlegg. Strålende greener og bra fairwayer på en spennende og krevende bane, forteller Eide til Norsk Golf.

Han har hatt denne rollen under noen turneringer i denne årsklassen i det siste, og forteller at dette er en god gjeng å følge med på.

– Det er hyggelig å se vennskap på tvers av klubber og geografi over denne perioden. Det er en god gjeng tvers igjennom, sier turneringsdirektøren.

Om to uker er det sesongfinale på Srixon Tour for alle klasser på Stavanger Golfklubb.