Fredag 9. august spilte Norge Match Play mot Italia, og kjempet om en 3. plass i ”Marisa Sgaravatti Trophy” på Larvik GK. Av 6 matcher hadde laget 1 seier, 1 uavgjort og resten tap. Laget strålte likevel om kapp med sola som skinte i Stavern hele dagen, og så seg fornøyd med både 4 plassen og arrangementet i sin helhet.

 


Runde 2

 

Etter tetplassering onsdag fikk det norske laget en tøff utfordring torsdag.

 

Det norske laget tapte matchen mot Finland på Larvik GK torsdag 8.august. Fredag 9. august spiller seniordamene for en tredje eller fjerde plass i prestisjefylte Marisa Sgaravatti Trophy.

 


 

Runde 1

 

Onsdag 7. august leder det norske damelaget Marisa Sgaravatti Trophy før torsdagen og fredagens Match Play runder sparkes i gang.

 

Tekst: Ann-Sophie Stene
 
 
Det er Norsk Senior Golf som arrangerer Marisa Sgaravatti Trophy på Larvik Golfklubb fra 5-9.august 2013. Da resultatene fra slagspillkonkurransen onsdag den 7. august forelå på ettermiddagen, sto jubelen i taket i det norske teamet.

Sammenspleiset norgeslag går for gullet 

 

Etter spill onsdag 7.august, ligger det norske EM-laget altså på en foreløpig 1. plass. Laget består av Ingeborg Sørumshagen (Hakadal GK), Solveig Moen (Vestfold GK), Bente Hansen (Vestfold GK), Anne Line Bakkevig (Oslo GK), Elin Horgen (Drammen GK) og Hilde Jørgensen (Haugesund GK). Daglig leder på golfklubben, Jonas Löthman, oppfordrer publikum om å ta turen for å heie dem inn mot vinnertrofeet som deles ut under en høytidelig seremoni fredag.

 

Sterk konkurranse mellom 11 nasjoner

Jean Campbell fra Vestfold Golfklubb er kaptein for det norske laget, og får skryt for innsatsen av spillerne. Solveig Moen fra Vestfold GK har deltatt i ”Marisa Sgaravatti Trophy” hele 9 ganger, og sier:

 

Vi er blitt en sammensveiset gruppe i løpet av de første dagene, og er fantastisk stolte av å få representere Norge. Internasjonalt er seniorgolf definitivt i vinden, og konkurranser på dette nivået i Norge bidrar til å skape blest om at golf er en sport for alle her på hjemmebane også – uansett alder!

 

De 76 deltakerne kommer fra følgende 11 nasjoner: Belgia, Estland, Finland, Italia, Portugal, Spania, Sveits, Tsjekkia, Tyskland, Østerrike og Norge. Etter første runde, tirsdag 6. august, lå Norge på en god tredjeplass med samme poengsum som Finland som lå som nr 2. Sveits ledet med to poeng. Onsdagen klatret de altså to plasser.

 

Stor rift om de norske plassene

 

Det norske laget består av seks damer fra hele landet som har kvalifisert seg i løpet av forsommeren i diverse uttaksturneringer. I 2013 har riften om plassene vært stor, og kampen ble ikke endelig avgjort før siste turnering på hull 18 i starten av juni. Arrangementet på Larvik Golfklubb ledes av TL Bjørn Juvet, NSG, Grethe Kristensen Nysveen (Bærum GK), Inger Thorp (Bærum GK) og Nina Ødegaard (VGK). Bortsett fra en liten utsettelse på grunn av lyn tirsdag 6. august, har organiseringen og gjennomføringen av arrangementet så langt gått knirkefritt. Grethe Kristensen Nysveen sier:

 

Larvik Golfklubb har gjort en formidabel innsats med hensyn til tilrettelegging, og så langt har lovordene haglet fra deltakerne. Sist gang Norge sto som vertskap for ”Marisa Sgaravatti Trophy”, var på Oslo GK i år 2000. Arrangementet inspirerer til videre arbeid for å fremme Seniorgolfen i Norge, og ikke minst er de gjeve plassene på laget noe å strekke seg etter for de over 50 år som satser litt ekstra, avslutter hun fornøyd.