Bakgrunn

 

TaylorMade gjør store endringer i jernutvalget for 2015. Vi mener TP-serien var veldig sterk i 2014, men fra den kommer bare TP MB til å stå igjen. RSi-serien skal bestå av tre jern – RSi 1 erstatter SpeedBlade, RSi 2 erstatter SLDR og RSi TP kommer inn for TP MC.

 

R står for de kule og mest avanserte køllene til TaylorMade. Si står for Slotted irons, altså jern med lommer. Med lommer lang siden av slagflaten i tillegg til den nå vanlige i sålen skal RSi gi bedre resultat på feiltreff. #MisHitsHappen, som TaylorMade skriver når de er på Twitter.

 

 

 

 

RSi 1

 

Visuelt er vi delt. Fasongen er fin, de ser bra ut bak ballen. Lommene er veldig synlige med sine sorte streker. Vi kan se at de for noen kan fungere som siktehjelp. Vi syns de er litt for dominerende, men etter en tids bruk legger vi ikke like godt merke til dem.

 

Våre første slag sier oss at lommene har effekt. Dårlige treff ser bra ut, får bra resultat og føles bedre enn de er. Leter du etter jern med god feedback er SRi 1 helt feil for deg.

 

På lengde virker de ganske rå. Dette er nok gode køller for spillere som setter pris på noen ekstra meter.

 

Dette balltreffet føltes helt greit og resultatet ble at ballen gikk rett fram og nesten like langt som snittet.

 

 

 

 

RSi 2

 

Også her et veldig pent hode. Tydelig players kølle men samtidig gir den bra med selvtillit. Lommene føles like dominerende, også her forsvinner det inntrykket etter en stund.

 

Her føler du virkelig de dårlige treffene. Vi ser på ballbanen at slaget har fått hjelp for vi kan føle når treffene er tynne, mot tå eller mot hæl. Det minner veldig om følelsen vi fikk med Adams XTD Forged tidligere i år. Foreløpig vil vi si at RSi 2 lider av mangel på godfølelse på de beste treffene, men har bra feedback.

 

På grunn av dette mener vi det er utrolig viktig å velge riktig skaft til dette settet. Et tungt skaft føles knallhardt for kropp og armer på feiltreff. Et litt mer smooth skaft som Nippon eller KBS i litt lavere vekt kan være løsningen.  

 

Vi får god lengde på slagene også med RSi 2. I dette tilfellet er vi mest spent på hvor presise og forutsigbare de er, at man ikke får stor variasjon i lengde på grunn av lommene. Det får vi vite mer om når vi tar gruppetest på jern neste år og slår dem på launch monitor.

 

Forhåndsdommen

 

Vi liker resultatene med RSi 1 og 2. Lommene ser ut til å fungere akkurat som lovet. Visuelt er fasongene veldig bra, men de sorte linjene i lommene trekker ned helhetsinntrykket.

 

RSi 1 ser ut til å være meget gode valg for dem som ikke vil ta seg tid til testing, men bare vil ha tilgivende jern med god lengde.

 

Med RSi 2 anbefaler vi at du tar deg tid til custom fitting. Skaftvalget påvirker prestasjonen og følelsen så mye at det vil være gambling å kjøpe uprøvd.

 

Vi avslutter med litt propaganda fra TaylorMade. Produsentene er kjent for å overdrive voldsomt i reklamene, men vårt inntrykk så langt er at de faktisk er inne på noe med RSi 1 og 2.