I helgen klarte Viktor Hovland endelig å vise hva han er god for i selskap med verdens beste spillere på PGA-touren. Etter å ha misset cuten i sine to første turneringer sikret den 21 år gamle Miklagard-spilleren sitt første helgespill i storturneringen Arnold Palmer Invitational på Bay Hill.

Med en totalscore på én under par endte han på en høyst respektabel 40.-plass – med navn som Bryson DeChambeau, Patrick Reed, Justin Rose, Phil Mickelson og Brooks Koepka bak seg på resultatlisten. Og det klarte han en uke der putteren stort sett var iskald og jernslag som han beskrev til Norsk Golf som «ræva» og «helt natta».

Hovland ble et kjent navn i amerikanske golfkretser i fjor etter at han vant både vant U.S. Amateur, NCAA-mesterskapet med Oklahoma State, tre individuelle collegeturneringer og også var med i den Rickie Fowler-produserte realityserien «Driven» på Golf Channel.

Han hadde en slags stille storm i seg, og det tar deg mye lenger enn en lang drive.

Brandel Chamblee

Dermed ble det naturligvis også lagt merke til da han nå klarte sin første cut.

– Han er en fantastisk spiller. Når han spiller bra, får han det til å se enkelt ut, sier Rickie Fowler om Hovland til golfweek.com.

En annen som har latt seg imponere av Hovland, er Golf Channels profilerte ekspertkommentator Brandel Chamblee. Chamblee var på Bears Club i Jupiter i Florida forrige uke for å ta en nærmere titt på Hovland på treningsfeltet.

Han likte det han så:

– Han så ut til å ha de konkrete ferdighetene som er viktige for å ha suksess på touren, både rent fysisk og kraften hans. Men viktigere enn det, på den korte tiden jeg hadde mulighet til å analysere ham, minnet han meg om Jordan Spieth. Han hadde en slags stille storm i seg, og det tar deg mye lenger enn lange utslag.

(Artikkelen fortsetter under)

Brandel Chamblee er en av USAs mest profilerte ekspertkommentatorer. Han sammenligner Hovlands personlighet med Jordan Spieth. (Foto: Golf Channel)

I Golfweek-artikkelen prater Hovland om hvordan overgangen til golfens største sirkus har vært. Han forteller at han var virkelig nervøs den første turneringen i Mexico, men føler seg nå mye mer komfortabel.

Han sier banene på PGA-touren er vanskeligere, greenene hardere og roughen tykkere, og banene avslører svakheter spillet enda mer enn på college.

– Jeg føler at når jeg spiller bra, er jeg definitivt god nok (…). Jeg har ikke spilt min beste golf her ute ennå. Jeg skulle ønske jeg klarte å ta med meg spillet jeg har levert i amatørgolfen og overføre det hit. Men så har jeg også bare spilt tre ganger her ute, konstaterer Hovland.

Heldigvis behøver han ikke vente lenge på sin fjerde mulighet. Han står nemlig på startstreken igjen når Valspar Championship braker løs på Innisbrook Resort i Florida 21. mars etter at han vant collegeturneringen med samme navn for ett år siden. 

Etter at PGA Tour gjorde store endringer i turneringsprogrammet denne våren, har årets utave av turneringen blitt inneklemt mellom flere av tourens største turneringer.

Dermed er det svakere startfelt enn normalt, noe som åpner døren for Hovland som åpenbart har høyere ambisjoner enn å «bare» klare cuter fremover.