Vapor Flex er den mest avanserte i trioen og har fått stempel som Tigers driver. Her viser Nike fram sitt FlexFlight system for justering av tyngdepunkt. En 15 grams vekt på størrelse med et AA batteri lar deg spille med tyngepunkt fram mot slagflaten for lavere spinn eller bak for litt høyere ballbane og mer spinn. Vi har prøvd systemet og det fungerer. Både rent praktisk da det er enkelt å bruke, og teknisk i at driverens egenskaper faktisk blir endret. Det er ikke stor forskjell, men 200-300 omdreininger kan bety mye for gode spillere.

 

 

 

 

I Flex finner vi også Nikes justering av loft med FlexLoft 2. Den nye versjonen har slanket seg med 5 gram, vekt Nike kan bruke andre steder på hodet. Dette er altså en svært teknisk komplisert driver. Med hodestørrelse mellom 420 og 430cc blir den aldri spesielt tilgivende. Det skal bli spennende å se om Tiger har puttet den i bagen når han gjør comeback.

Standardskaft i Vapor Flex er Diamana S+ Blue 60G. Veiledende pris er 3995,- og Flex kommer for salg 31.januar 2015.

Vapor Pro og Speed er mer normale drivere fra Nike. De har FlexLoft 2 men ingen justering av tyngdepunkt. Forbedringen fra Covert 2.0 er ikke stor men merkbar på feiltreff. Det er ikke så mye mer å hente på de gode treffene, om noe i det hele tatt. Det er feiltreffene det handler om, og der ser det ut til at Vapor Pro og Speed presterer bra.

 

Den flotte pærefasongen mange ønsker finnes hos Vapor Pro.

 

 

 

Forskjellene på disse to driverne er små. Pro er litt mindre tilgivende men ikke mye. Begge har lavere spinn i forhold til tidligere modeller, Speed har litt høyere ballbane. Vi snakker om små detaljer som bare kommer skikkelig fram hvis du tar deg tid og råd til å få driveren tilpasset. Hodestørrelsen er 460cc på begge, men pærefasongen på Pro skiller den fra Speed. Vapor Pro er Rory McIlroys driver, for dem som syns slike ting frisker opp litt i hverdagen. Du trenger altså ikke velge den vanskeligste driveren for å bruke det samme som Rory.

 

 

 

 

Vapor Speed kommer med Fubuki Z 50G skaft og koster 2795,-. Vapor Pro får du med Diamana S+ Blue 60G og prisen er 3295,-.

 

En kort og enkel oppsummering av de tre modellene.

Flex for den som foretrekker lite hode og vil ha lav spinn med mye kontroll.

Pro for spilleren som vil ha klassisk pærefasong med tilgivende egenskaper.

Speed for alle som foretrekker mye hjelp og et hode som gir selvtillit ved adressering.