Forrige uke publiserte Canal Digital følgende melding på sin Facebook-side:

«Som et alternativ tilbyr vi deg å refundere kostnaden din for DPlay. Følg med på «Min Side» for oppdatert informasjon om hvordan du får refundert din kostnad».

DPlay, som er Discoverys strømmetjeneste, gir tilgang på alle TVNorge-kanalene, samt Eurosport Norge, som viser alt av årets PGA Tour. Prisen for abonnementet er 79 kroner i måneden.

Kommunikasjonsdirektør i Discovery, Espen Skoland, sier til TV2 at de lurer på hvordan de skal tolke Canal Digitals generøsitet.

– Har det gått opp for Telenor at vårt innhold er mer verdt enn det de har vært villige til å betale til nå? Hvis vi kan få 79 kroner i måneden fra Telenor, blir våre opprinnelige krav bare lommerusk. Nå snakker vi kaffetrakter, sier Skoland.

Les også: Eurosport Norge i svart hos Canal Digital-kunder 

Da Discovery-kanalene gikk i svart hos 2,8 millioner Canal Digital-kunder natt til 1. februar, sa Discovery-sjef Harald Strømme at prisøkningen de krever fra Canal Digital tilsvarer en kopp kaffe, per kunde per år.

– Tilbudet om å refundere kostnaden for DPlay har ingen ting med forhandlingene å gjøre. Dette er en ren service overfor våre kunder som har havnet i en uheldig situasjon. Noen savner favorittprogrammene sine, og vi hjelper dem til å få tilgang til programmene på denne måten. Dette er ikke noe Telenor har vurdert ut fra forretningsmessige hensyn, sier Sandstø til TV 2.

Kanalen melder at Canal Digital-kunder som allerede abonnerer på DPlay også kan få refundert februar-regningen.

DPlay kan strømmes via PC, Mac og applikasjoner til Android og Apples mobile operativsystem iOs (kun iPad). Eurosport Norge skriver at en større oppgradering av DPlay er på vei, og appen blir tilgjengelig for Smart TV og Apple TV rundt mars/april.