Det ble bekreftet mandag etter avslutningsrunden av BMW Championship. Finau blir «captain’s pick» sammen med Tiger Woods, Phil Mickelson og Bryson DeChambeau.

– Jeg har gåsehud. Jeg er ekstatisk. Jeg vet ikke om jeg kan beskrive hva jeg føler akkurat nå. Det er så mye følelser forbundet med å klare noe som dette. Det er en drøm som går i oppfyllelse for meg. Dette er helt i toppen av hva jeg har oppnådd i karrieren min, sa Finau

Den langtslående 28-åringen har ikke vunnet på PGA-touren på to og et halvt år, men har vært en av tourens mest stabile spillere i år. Han ligger på tredjeplass i FedEx Cup sammenlagt, og på 28 turneringer i år står han med tolv topp-10-plasseringer, inkludert tre andreplasser.

Finau var av mange ansett som favoritten til å bli valgt ut som captain’s pick også før BMW Championship, hvor han til slutt endte på 8.-plass. Xander Schauffele, som også har ligget på vippen til en plass på laget, så imidlertid ut til å gjøre det spennende da han ledet turneringen halvveis, men ettersom han «bare» klarte en tredjeplass, ble valget til slutt mye enklere for Furyk.

USA har ikke vunnet Ryder Cup på europeisk jord siden 1993, men er store favoritter på papiret før årets turnering. Det har de vært flere ganger tidligere også, uten at det har hjulpet dem noe særlig.

Ryder Cup spilles på Le Golf National utenfor Paris fra 28. til 30. september. De komplette lagene ser nå slik ut:

 

Europa:

1. Francesco Molinari (Italia)
 

2. Justin Rose (England)
 

3. Tyrrell Hatton (England)
 

4. Tommy Fleetwood (England)
 

5. Jon Rahm (Spania)
 

6. Rory McIlroy (Nord-Irland)
 

7. Alex Norén (Sverige)
 

8. Thorbjørn Olesen (Danmark)

9. Ian Poulter (England)

10. Paul Casey (England)

11. Sergio Garcia (Spania)

12. Henrik Stenson (Sverige)

 

USA:

1. Brooks Koepka
 

2. Dustin Johnson
 

3. Justin Thomas
 

4. Patrick Reed
 

5. Bubba Watson
 

6. Jordan Spieth
 

7. Rickie Fowler
 

8. Webb Simpson
 

9. Bryson DeChambeau
 

10. Phil Mickelson
 

11. Tiger Woods

12. Tony Finau