Klokken 18.50 norsk tid tar Viktor Hovland fatt på sin første runde på PGA-touren i Mayakoba Golf Classic i Mexico.

Etter tre dagers oppladning føler Hovland seg mer enn klar nok til å komme i gang med turneringen.

– De siste dagene har vært bra, men faktisk også litt kjedelige. Jeg kom på søndag kveld, og det har vært ganske mye dødtid sammenlignet med når jeg spiller collegeturneringer, hvor man kommer dagen før det starter, spiller en innspillsrunde, så er det plutselig i gang.

– På den positive siden har det gitt meg god tid til å forberede meg og trene godt. Jeg gleder meg veldig til å komme i gang, sier en avslappet Hovland til Norsk Golf etter å ha kommet tilbake på hotellrommet i Playa del Carmen onsdag kveld.

Presisjon og jernspill viktig denne uken

Det ble ikke noe innspillsrunde på Hovland onsdag ettersom banen var holdt av til pro-am-turneringen for sponsorer og andre samarbeidspartnere – og her er det bare de største stjernespillerne på PGA-touren som deltar.

Heldigvis kjenner Hovland banen godt fra før, og han har gode minner derfra.

– Det er fantastiske omgivelser her, men banen i seg selv er ikke superspennende. Det er busker på begge sider av fairwayene, og fairwayene er relativt trange.Det viktigste er å holde ballen i fairway hele veien. Slår du driveren rett, har du veldig mange korte jernslag og wedger inn til greenene. Det er en bane hvor det handler om å posisjonere seg bra fra tee og score bra med jernene og putteren, sier Hovland, og fortsetter:

– Banen annulerer litt av fordelen som de lengstslående har. På noen hull tvinger den hele feltet til å slå til de samme punktene i fairway, og har man sett på gutta som har gjort det bra her gjennom årenes løp, er det de som slår rett fra tee og bra med jernene som har gjort det bra.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Gode utslag og presist jernspill er nøkkelen til å lykkes på El Camaelón GC, ifølge Viktor Hovland. (Foto: Getty Images)

Da Patton Kizzire vant turneringen i fjor, var det med en score på 19 under par. Det måtte en score på én under par til for å klare cuten, og Eurosport-kommentator og tidligere PGA Tour-spiller Henrik Bjørnstad sier til Norsk Golf at vi må si oss veldig fornøyde hvis Hovland klarer å sikre seg helgespill.

– Vi må være forsiktige med å legge listen for høyt. Det er alltid veldig mye nerver i spill når man spiller på PGA-touren for første gang, og det er vanskelig å få ut godspillet sitt allerede i den første turneringen man stiller opp i, sier Bjørnstad.

Les også: Bjørnstad: – Ikke legg for mye press på ham

Foreløpig er det imidlertid lite nerver å spore hos hovedpersonen selv.

– Det er en ganske spesiell følelse å være her og se alle gutta rundt meg, liksom. Det er en helt annen liga, men det er jo ikke crazy her nede i Mexico. Jeg har hatt en ganske rolig og fin oppladning.

Lærerik opplevelse

En av stjernespillerne som også spiller denne uken, er Rickie Fowler. Fowler har uttalt seg varmt om Hovland ved en rekke anledninger, men denne uken har de ikke sett så mye til hverandre.

– Jeg satt med en lagkamerat i garderoben i går da han kom bort til oss. Men vi har ikke rukket å prate så mye sammen. Han har så sykt mange han kjenner her, så han var ganske busy. Vi forsøkte å få til en innspillsrunde med ham her om dagen, men han kom rett fra turneringa i Las Vegas og skulle bare spille ni hull på kvelden.

Hovland, som for øvrig denne uken ble kåret til månedens spiller i sin college-liga «Big 12», hadde sin Oklahoma State-trener Alan Bratton på bagen da han vant U.S. Amateur i sommer. Det blir sannsynligvis også han som kommer til å bære bagen når Hovland blir tidenes første nordmann i The Masters neste år, men denne uken måtte han finne en litt improvisert løsning.

Jeg skal bare prøve å spille så bra som mulig, observere så mye som mulig og lære så mye som mulig.

Viktor Hovland

– Jeg skulle egentlig bare ha en lokal caddie for å spare litt penger, men så var det en fyr som tekstet meg på Facebook før jeg kom hit. Han har gått caddie for blant annet Alex Ceijka tidligere. Jeg tenkte det var en grei deal, så jeg kjørte på det. Jeg er egentlig ikke ute etter en som gir meg så mye råd, og ideelt sett skulle jeg hatt en kompis på bagen.

– Du har vunnet to collegeturneringer de siste ukene. Hvordan føler du formen er om dagen?

– Det føles ok. Det er ikke magisk, men jeg synes det er godt nok til at jeg kan skyte noen bra scorer. Men det handler om å få det ut i turnering, da!

– Hva er målet ditt denne uka?

– Jeg har egentlig ikke satt meg noe spesielt mål. Jeg skal bare prøve å spille så bra som mulig, observere så mye som mulig og lære så mye som mulig. Jeg skal forsøke å fortelle meg selv at jeg ikke er amatør, men proff. Jeg skal kjøre min egen stil og minne meg selv på at jeg har noe her å gjøre.

Les også: Stor Atlungstad-gjeng i Mexico for å heie på Viktor

Hovlands spill de siste månedene har vekket en golfinteresse i Norge som vi ikke har vært vitne til siden Henrik Bjørnstads dager på PGA-touren. Når Norsk Golf gjør Hovland oppmerksom på at en gruppe på nesten 50 Atlungstad-medlemmer kommer til å følge ham fra sidelinjen på fredag, blir han lettere satt ut:

– Haha, DEN så jeg ikke akkurat komme! Det blir interessant. Det er veldig kult.

– Jeg får satse på å gi dem et birdieshow!

– – –

Turneringen sendes på Eurosport Norge fra klokken 19.00. Hovland spiller de to første rundene med John Chin (USA) og Carlos Ortiz (Mexico), som begge spilte seg til PGA-touren via Web.com Tour forrige sesong.