Smittetallene i USA har igjen føket til værs, selv om den nyheten har havnet i bakgrunnen for et visst presidentvalg de siste dagene.

Ifølge Reuters har tallet på antall registrerte nye koronatilfeller aldri vært høyere, med over 100.000 nye tilfeller registrert per dag i flere dager på rad.

Men akkurat det ser ikke ut til å bekymre PGA Tour nevneverdig. For i Houston Open er publikum tilbake. Og spillerne ønsker dem velkommen.

– Det er topp å ha dem tilbake, energien blir helt annerledes enn når vi bare er utpå banen alene, sier Scottie Scheffler til PGAtour.com 

2000 per dag

PGA Tour samarbeider med lokale helsemyndigheter, og planlegger å gjeninnføre publikum gradvis på arrangementene sine. 

– Første prioritet er folks helse og sikkerhet, sier Tyler Dennis, som forteller at det ikke er planlagt publikum på årets tre siste turneringer, deriblant Masters på Augusta neste uke.

I Houston selges det 2000 billetter til hver runde, og det var flere av spillerne som fikk seg en overraskelse denne uka. (Foto: Getty Images)

 

 

– Folk spaserte rundt om kring, og jeg tenkte «hva er det som foregår?» sa Adam Long, som sier han synes det er godt å ha fans tilbake. Det samme gjør Jordan Spieth.

– Det føles mer normalt, hvis vi klarer å gjøre dette på en trygg måte er det enormt. 

Kampen mot mørket

I selve turneringen, gjør de to norske håpene sine saker meget bra. Kristoffer Ventura har startet med to 69-runder, og ligger på en delt 14. plass med -2 totalt. Ett slag bak følger Viktor Hovland på -1, etter å ha startet turneringen med en runde på par (70 slag) etterfulgt av gårsdagens 69-runde.

For andre dag på rad rakk ikke alle spillerne å komme seg rundt før mørket falt på. Det er flere spillere som må fullføre andrerunden sin lørdag morgen.

Leaderboard