Søndag kveld vant Viktor Hovland Mayakoba Golf Classic på PGA-touren. Triumfen var Hovlands andre i 2020, og løfter ham opp til topp 15 i verden, og til tredjeplass på FedExCup. I tillegg ruller over 11 millioner kroner inn på kontoen.

– Jævla legende, sier europatourspiller Kristoffer Reitan noen minutter etter at Hovland sikret seieren med birdie på siste hull.

– Det er jo nesten så man ikke tror det er sant, sier tidligere golfproff Joakim Mikkelsen.

– Hva imponerer deg mest?

– Det er vel naturlig å fremheve at han gjør birdie på det siste hullet for å vinne igjen. Men egentlig er jeg mest imponert over det generelt skyhøye nivået på alt han gjør.

VIKTORY. (Foto: Getty Images)

Drømmer om majortriumf

Ifølge twitterbrukeren Noferatu vil seieren føre Hovland opp på 15.-plass på verdensrankingen som offentliggjøres mandag.

– Man skjønner jo at han er noe spesielt allerede når han vinner US Am, tar 12.-plass i US Open som amatør og så videre, men at han skulle være topp 15 i verden innen utgangen av 2020, det hadde man vel ikke turt å drømme om, sier Mikkelsen.

– Er det lov å drømme om en majortriumf allerede i 2021?

– Jeg tror han vinner US Open en eller annen gang i hvert fall.

 

 

– Nydelig julegave

Det tror også Marius Thorp, som selv kan skryte av å blitt beste amatør i British Open.

– Han kan definitivt vinne en major, men det er nye steg å ta. Han må fortsette med den gode jobben han gjør på alle plan, så vil muligheten komme i en major også, sier Thorp.

– Hva imponerer deg mest med det han gjør?

– Det er helt fantastisk å se på, og det er utrolig stort. Alt er imponerende med Viktor. Han har jobbet steinhardt den siste tiden, på og utenfor banen, og det har ligget en prestasjon som dette i luften. Han har definitivt løftet spilet sitt rundt og på green, samtidig som han bevarer, og til og med utvikler de sterkeste delene av spillet. Massiv prestasjon og en nydelig julegave.

Seieren sikrer Hovland over 11 millioner kroner, og 3.-plass i FedExCup. (Foto: Getty Images)

200 i puls

En annen norsk golfer som har imponert i 2020, er norgesmester Kristian Krogh Johannessen. Han forteller om «utrolige spennende timer» foran tv-skjermen.

– Helt sinnsykt. Han beviser gang på gang at dette er hans nivå når han har en bra uke. Han har sagt at spillet har føltes bra i flere uker nå, bare jernspillet som har satt en stopper for gode scorer. Jeg vet at han hadde store forventninger om å være med å kjempe om en turneringsseier snart, så enda mer imponerende at han går og gjør det nå, sier Krogh til Norsk Golf.

– Hva føler du nå?

– Jeg er bare mektig imponert, og sliten av å sitte med over to hundre i puls de siste timene der.

 

Store steg

En annen som deler Thorps oppfatning av Hovlands fremganger, er Elias Bertheussen.

– At Viktor kan å slå ballen har det jo aldri vært noe tvil om. Men det virker som han har tatt store steg rundt og på green den siste tiden, og at han leverer også på det området når det gjelder som mest er kult å se, og ikke minst utrolig gøy, sier trønderen.

– Det er sykt kult med Viktor. Han er jo helt vill! sier golfolympier Espen Kofstad.