– Økonomien i klubben har i flere år vært anstrengt, og spesielt i de siste årene blitt enda mer krevende. Nå klarer vi ikke våre forpliktelser mer og vi må melde oppbud. Vi har forsøkt ulike alternativ for videre drift, men inntektene er for små og utgiftene for høye. Vi beklager på det sterkeste til alle involverte parter, det var ikke sånn vi hadde sett for oss dette, sier klubbens styreleder, Kristian Sabel, i en pressemelding publisert på indre.no. 

Banen ble stengt for sesongen på mandag og driften er opphørt. Klubben har likevel tro på at de siste golfslagene på banen ikke er slått.

Kristian Sabel sier til Glåmdalen at han har stor tro på fortsatt spill på banen neste år, og på sine egne nettsider beskriver klubben golfanlegget som i sin beste stand noensinne.

– Det er så mye som skjer rundt boligutbygging i Aurskog og Bjørkelangen. Det er sterke interesser i Aurskog-Høland for å ha et golfbanetilbud i kommunen. Jeg tror vi kan si det som sikkert at det blir spill på banen i 2018. Modellen er vi imidlertid ikke sikre på hvordan blir, sier Sabel til Glåmdalen.

Aurskog-Finstadbru GK har litt over 400 medlemmer, men under halvparten av dem betaler full medlemsavgift.

– Da sier det seg selv at vi ikke har så mye å gå på. I tillegg er det gjort investeringer i proshopen, hvor vi heller ikke har klart å selge så mye som vi håper. Men selve banen er i veldig god stand, sier Sabel til Glåmdalen.