Fjorårets juniornorgesmester har dominert siden han i september flyttet til USA for å kombinere skole ved anerkjente Tom Burnett Golf Academy i Ponte Vedra Beach i Florida med spill på FCWT Tour – Future Collegians World Tour.

 

Halvorsen vant fjorårets FCWT Order of Merit knusende overlegent forrige sesong.

 

Mandag sikret han nok en seier, i det som var årets første turnering.

 

Larviks-golferen spilte tredagersturneringen FCWT at Harmony Golf Preserve. Takket være runder på 74, 68 og 72 slag endte han to under par sammenlagt, tre foran nærmeste utfordrer Jaeyeol Kim fra Sør-Korea.

 

Halvorsens sisterunde bestod av fem birdies, like mange bogeys og resten par. Hans bogey på åpningshullet mandag var faktisk hans første bogey for uken. I lørdagens åpningsrunde gjorde han 17 strake par før en dobbelbogey på det siste hullet, mens søndagens scorekort var bogeyfritt med fire birdies.

 

– Fornøyd med spillet mitt i helgen. Totalt sett har jeg spilt bra fra tee til green. Noe rusk her og der, men det er fint å ha noe å jobbe på, skrev Halvorsen på sin Facebook-profil etter runden.

 

Dette er forøvrig den femte turneringen Halvorsen har vunnet siden han flyttet til USA, og den fjerde i FCWT-serien.

 

Selv om Halvorsen spiller på Future Collegians World Tour, er det ikke skrevet i sten at han går veien via college når han er ferdig på high school. I et intervju med sin lokalavis Østlands-posten i januar, uttalte han at han foreløpig ikke har bestemt seg for om det blir collegegolf eller ikke.

 

– Jeg ønsker bare å jobbe hardere og hardere, og trene det kroppen orker. Ellers vil jeg bli profesjonell på alle områder, ikke bare golf. Der har jeg lært mye allerede ved å studere alenei USA. Kosthold oppdaget jeg tidlig hadde mye å si for å orke de lange øktene, sa Halvorsen for en måned siden.

 

Hans neste store mål er kvalifiseringen til Web.com Tour, touren under PGA-touren, tilsvarende Challenge Tour hjemme i Europa.

 

– Først må jeg kvalifisere meg til kvalifiseringen i august, som igjen er første steg av totalt fire. Hvis jeg henger med, så er fjerde steg i desember. Det er finalen og avgjør hvem som kommer med på neste års Web.com Tour, sier Halvorsen.

 

Resultater