Kristian Krogh Johannessen er i dag den eneste norske spilleren på topp-100 (93. plass) på amatørenes verdensranking, WAGR. Frem til han snart blir proff, er han også den spilleren i Norge med lavest registrert handicap , som er intet mindre enn +4,9!

 

 

(Se hele topp-10-listen av de med lavest handicap i Golfbox nederst i artikkelen)

 

 

– Jeg må ærlig innrømme at handicap er det siste jeg tenker på. Jeg blir litt overrasket hver gang jeg logger på Golfbox-og ser hva det står. Men i Norge får jeg veldig ofte spørsmål om handicapet, så det er jo greit å vite hva det er. For min del virker handicapsystemet litt feil. Handicapet mitt tilsier at jeg i snitt burde gå nesten fem under par, men min snittform er nærmere en under par, smiler Johannessen til Norsk Golf.

 

Johannessen ble scratch-spiller (0 i hcp. journ. anm.) som 14-åring. Han sier det er lenge siden han brydde seg om hva han har i handicap.

 

– Etterhvert som man blir bedre bryr man seg mindre om at handicapet synker. Jeg sluttet å følge med på det da jeg begynte å delta i mer seriøse slagturneringer. Det viktigste for meg er at jeg selv føler jeg blir bedre – uavhengig av hva sifferet ved siden av navnet mitt i Golfbox sier.

 

 

Avslappet før europatour-kvalifisering

 

Fra fredag til mandag spilles det andre av totalt tre steg av europatour-kvalifiseringen, også kjent som Q-School. Turneringen spilles på fire forskjellige baner i Spania. Mens Team Norway-proffene Espen Kofstad og Elias Bertheussen er Norges håp på El Saler, skal den 19 år gamle amatøren Kristian Krogh Johannessen forsvare norsk ære på Panoramica Golf i Castellon.

 

Han har senkede skuldre før tirsdagens avreise til Spania.

 

– Jeg meldte meg først og fremst på kvalifiseringen for erfaringens skyld. Det var en stor bonus å kvalifisere seg videre fra førstesteget, og resten av hva som videre er også en bonus.. Selv om jeg ikke har satt meg et konkret mål om å kvalifisere til Challenge- eller Europa-touren, har jeg store forventninger til eget spill. Men det går mer på hvordan jeg spiller, enn selve plasseringen, sier Johannessen til Norsk Golf.

 

Han mener han har ingenting å tape denne uken, ettersom han uansett hadde forberedt seg på Nordic League-spill i 2015.

 

– Jeg tror man bare har godt av å starte på et nivå der man føler man kan hevde seg og utvikle seg. Sånn sett er Nordic League en god arena å starte på.

 

Johannessen tilbragte hele forrige uke på Panoramico Golf. Han sier banen er forholdsvis lettspilt, noe som kan være utfordrende i seg selv.

 

– Man kan fort bli stresset hvis man gjør noen bogeys. Det er viktig å være tålmodig, og holde seg til spilleplanen. Jeg føler jeg er i god form om dagen. Det har ikke blitt så mye golf de siste dagene hjemme i Norge, men jeg har fått trent mye fysisk og stretching-øvelser. Men det blir to og en halv dag med ren golftrening før turneringen starter. Jeg gleder meg veldig.

 

 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

IKKE COLLEGE: Kristian Krogh Johannessen går rett fra Wang Toppidrettsgymnas til å bli proff. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

 

 

Snart proff

 

Johannessen hadde i utgangspunkt forpliktet seg til å bli collegespiller ved University of Tennesse fra og med nyttår. De planene er nå skrinlagt. I stedet for skole skal han satse fulltid på golf, og blir profesjonell i løpet av vinteren.

 

– Jeg vet at jeg vil satse på golf, og etter mye tenking frem og tilbake har jeg kommet frem til at det er best for meg å satse fullt på golfen. College er et veldig bra opplegg som passer for mange, men jeg hadde lite motivasjon på skolen. Skulle jeg kjempet meg gjennom fire år med lav skolemotivasjon, hadde det sannsynligvis også gått ut over motivasjonen på golfbanen.

 

– Jeg har vært i en del samtaler med NGF for å se på ulike løsninger for neste år. Jeg har tro på at jeg får snekret sammen et veldig bra opplegg.

 

NGF sendte forrige uke ut en pressemelding med innkalling til Jon Karlsens første treningssamling som toppidrettssjef. I innkallingen blir det varslet nye tider i toppidrettssatsingen. Team Norway-troppen skal utvides, og NGF har inngått en gunstig avtale med GPS Andalucia som sikrer at profesjonelle spillere over lengre perioder kan bo, trene og spille vederlagsfritt på Alcaidesa Golf Links.

 

Johannessen er en av 17 spillere som er invitert til treningssamlingen, og den eneste amatøren.

 

– Jeg gleder meg til å trene med og lære av de beste proffene. Jeg synes det er bra at det skal satses på en større bredde blant proffene. Slik jeg tolket det ut fra e-posten vi fikk i innkallingen, vil spillerne i og utenfor Team Norway tilbys ulike pakker, og alle vil få støtte i en eller annen form. Det er veldig bra å ha en base man kan trene med andre spillere. Golf er ensomt nok som det er!, smiler Johannessen.

 

 

Topp-10 lavest handicap i Norge

 

(Kilde: Medlemslistene i Golfbox)

 

1. Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK) –  +4,9 hcp

 

2. Marita Engzelius (Oslo GK) –  +4,6 hcp

 

3. Caroline Westrup (Bærum GK) – +4,3 hcp

 

4. Elias Bertheussen (Trondheim GK) – +4,1 hcp

 

4. Espen Kofstad (Losby GK) – +4,1 hcp

 

6. John Uppard (Miklagard Golf) – +4,0 hcp

 

7. Kristoffer Reitan (Oslo GK) –  +3,8 hcp

 

7. Kristoffer Ventura (Oslo GK) –  +3,8 hcp

 

7. Andreas Halvorsen (Larvik GK) –  +3,8 hcp

 

10. Tonje Daffinrud (Vestfold GK) –  +3,6 hcp 

 

 

 

 

 

Følg Johannessen i Q-School denne uken her