- Han har spilt ekstremt bra

Joakim Mikkelsen kjempet om seier hele veien i Lone Star Invitational, men endte til slutt på en flott andreplass.

Nordmannen endte til slutt med en totalscore på seks under par etter tre runder, ett fattig slag bak Jeff Wibawa som vant turneringen. Joakim avsluttet med sin desidert svakeste runde for turneringen, 75 slag, men kjempet likevel om seier helt til siste hull.

De to foregående rundene hadde han notert seg for scorer på 66 og 69 slag, og en runde på par i tirsdagens avslutningsrunde ville gitt ham seier med to slag. I tøffe spilleforhold med ekstremt kraftig vind var det derimot lettere sagt en gjort, og kun en av de 84 spillerne gikk under par.

Imponert

Hadde Mikkelsen vunnet ville det vært hans andre college-seier i det som begynner å bli en høyst respektabel karriere i USA. Dette var hans 15. topp ti-plassering og åttende topp fem-plassering for Baylors Bjørner, men etter runden var det tydelig en mager trøst.

– Jeg elsker å tape med ett slag. Føles like herlig hver gang!, skriver han sarkastisk på sin Facebook-profil.

Runde 1 og 2: Mikkelsen kjemper om seier

Lagets trener Greg Priest var derimot meget imponert over drammenseren som nå har endt topp-ti i fire turneringer på rad.

– Joakim ga seg selv noen muligheter til å vinne. Han er skuffet over at han ikke vant, men han har spilt ekstremt bra. Han er et tøft konkurransemenneske så jeg vet han kommer til å holde dette høye nivået oppe, sa Priest til baylorbears.com etter runden.

Tøffe forhold

Mikkel Bjerch-Andresen falt forøvrig ned til en delt 50. plass, etter å ha startet dagen som nummer 24 på leaderboardet. Med en score på +11 endte han til slutt 18 bak vinneren. Og Greg Priest medgir at spillerne hans slet i vinden.

– Du trenger bare å se på scorene for å fortstå hvor vanskelig det var i dag. Det var en tøff dag for alle, men nå gjelder det bare å komme seg videre.

I lagkonkurransen beholdt Baylor 5. plassen, 11 slag bak vinnerlaget til New Mexico.

Neste turnering for Mikkelsen, Bjerch-Andresen & co. blir Royal Oaks Intercollegiate i Dallas fra 31. oktober til 1. november.

Norsk Golf gratulerer Joakim med det flotte resultatet!