Når det braker løs for Rory torsdag kveld, har han spilt hele åtte runder på Augusta National bare de to siste ukene. 

Den grønne jakken er den eneste utmerkelsen som mangler i major-samlingen hans, og hvis nord-iren vinner på søndag, blir han bare den sjette spilleren i golfhistorien som har vunnet golfens fire største turneringer.

– Jeg føler meg klar. Jeg har innsett at jo mer fortrolig jeg blir golfbanen, desto mer komfortabel kan jeg også bli med miljøet og omgivelsene her. Jeg vil bli så godt kjent med banen at jeg intuitivt vet hvor på greenene jeg skal slå innspillene, hvordan puttene kommer til å falle og hvordan flaggplasseringene blir, forklarte Rory under tirsdagens pressekonferanse på Augusta National.

I et intervju vist på ESPN forrige uke innrømmet Rory at han føler han trenger en grønn jakke for å føle seg «hel» som golfspiller.

– Det fungerer som motivasjon, men for hvert år som går hvor jeg ikke vinner, kommer det til å bli enda vanskeligere for meg, sier en ærlig McIlroy.

Masters-guide: Alt du trenger å vite før turneringen starter 

27-åringen viser til Phil Mickelsons frustrasjoner i U.S. Open – den eneste majoren som han ikke har vunnet. Det nærmeste McIlroy har kommet å vinne Masters, var i 2011 da han ledet med fire slag før siste runde. Han rotet bort seieren med en avsluttende 80-runde.

Og slik har gjennomgangsmelodien vært for McIlroy i Masters. Han står med topp-10-plasseringer på Augusta de tre siste årene. Hvert år har det vært én runde som har stukket kjepper i hjulene for vinnersjansene. I seks av hans syv siste Masters-opptredener har han gått en av de fire rundene på minst 77 slag.

I fjor var det hull 4 og 11 som ødela for ham. Han gikk disse på ni over par i løpet av de fire turneringsdagene.

– Det er en golfbane som frister deg. Den frister deg til å gjøre litt for mye. Det handler om å være smart og å ta medisinen sin når det går galt og komme seg kjapt videre.

– Jeg er god nok til å vinne her. Jeg har alt som trengs for å bli en Masters-vinner. Dette er årets største turnering for meg, og jeg spiller mot de samme gutta jeg har slått i store turneringer tidligere. Det er holdningen min før turneringen begynner, konstaterer McIlroy.

McIlroy slår ut klokken 19.41 norsk tid torsdag i tredje siste gruppe sammen med Jon Rahm og Hideto Tanihara.