Det meste i golfverdenen i forrige uke dreide seg om Severiano Ballesteros, den legendariske spanske golfstjernen som gikk bort etter lang tids kamp mot kreft. Han ble bare 54 år gammel.

Samtidig som dødsbudskapet kom, kjempet de beste spillerne i Europa om å vinne Spanish Open – Ballesteros’ hjemmeturnering – og det var til slutt sørafrikanske Thomas Aiken som gikk til topps. Etterpå innrømmet han at det var vanskelig å være glad.

– Det har vært en trist uke. Jeg ønsker definitivt å dedisere denne seieren til ham, med tanke på at dette var hans hjemlands nasjonale turnering og med tanke på hva han ga til sine fans og til sporten, sa sørafrikaneren.

27-åringen fra Johannesburg hadde vært borte fra golfen i sju uker, og pausen hadde åpenbart gjort ham godt. Han var til slutt to slag bedre enn nestemann på listen – Anders Hansen. Fra før av har Aiken seks triumfer på den sørafrikanske touren, men dette var hans første på Europatouren.

– Jeg tror ikke det har sunket helt inn ennå. Jeg har ventet på dette i lang, lang tid, og jeg har banket på døren mange ganger, sa han.

Scott Jamieson og Pabla Larrazabal delte tredjeplassen. Phillip Price og Gregory Havret fulgte like etter.

Eirik Tage Johansen deltok også i turneringen, men han klarte ikke cuten.

Kilde: golf365.com