Engelskmannen med det lyse håret tok søndag sin tredje Dutch Open-tittel på seks år, takket være en ettslags triumf foran landsmannen David Lynn. Etter en middelmådig runde lørdag, vartet Dyson opp med 18 hull på fire under par søndag, og det var nok til å sikre ham årets andre seier på Europatouren. Fra før av har han pokalen fra Irish Open å stirre på.

Rory McIlroy knep tredjeplassen.

Dyson, som vant turneringen også i 2006 og 2009, begynte dagen to slag etter Gary Orr og sørafrikanske James Kingston, men tre birdies på rad fra det 12. hullet, førte Dyson til topps på ledertavlen. Og der ble han.

Seieren var verdt 300.000 euro, og han er nå på niendeplass på Europatourens pengeliste – Race to Dubai. Han er også inne på topp 50 på verdensrankingen, og nummer to på europeernes Ryder Cup-liste.

Tre titler i Nederland har Seve Ballesteros og Bernhard Langer også.

– Jeg ble gjort over det da jeg mottok trofeet. Å bli nevnt i samme åndedrag som Ballesteros og Langer er en fantastisk ære. Det er noe jeg vil huske og glede meg over resten av livet, sa Dyson etterpå.

For Rory McIlroy var tredjeplassen, hans andre på rad for øvrig, nok til å ta ham opp til tredjeplass på verdensrankingen, forbi Martin Kaymer. Tyskeren misset cuten i helgens turnering.

– Jeg burde ha utnyttet den gode starten jeg hadde, sa McIlroy etterpå om sin sisterunde. – Men to topp tre-plasseringer på rad og et nytt steg oppover på verdensrankingen – det har ikke vært dårlige uker for meg, mente han.

Eirik Tage Johansen deltok også i turneringen, men en elendig sisterunde gjorde at siddisen til slutt ble nummer 73.

Kilde: Reuters