Caroline Martens startet andrerunden som eneste norske spiller innenfor cutgrensen, men heller ikke hun klarte å innenfor med en 75-runde fredag. Dermed misset alle våre tre norske kvinner cuten på Tenerife.

Martens endte til slutt tre over par totalt og delt 64. plass, bare ett slag bak cutstreken. Marianne Skarpnord fulgte slaget bak på delt 73. plass, mens Cecilie Lundgreen ble nr. 95. med sine seks over par.

Australieneren Nikki Garrett fortsetter å lede turneringen på syv under par. Det gir henne en ledelse på ett slag på fire spillere.

For våre norske kvinners del vendes blikket mot neste LET-turnering, Lacoste ladies Open de rance fra 4. til 7. oktober.

– – – – – – 

 

Runde 1

Caroline Martens er eneste norske innenfor cutgrensen etter første runde av Tenerife Open de Espana Femenino.

Marianne Skarpnord, Cecilie Lundgreen og Caroline Martens er alle i aksjon på Ladies European Tour denne uken. Skarpnord satser på å slå tilbake etter den missede cuten i forrige ukes British Open, mens Cecilie Lundgreen forsøker å fortsette sitt solide spill fra LET Access Tour. Men det er Martens som er kommet best i gang på Tenerife.

Martens startet turneringen med en 72-runde, bestående av tre birdies, tre bogeys og resten par, og deler 40. plassen sammen med 18 andre spillere. Med even sammenlagt har hun åtte slag opp til lederen Nikki Garrett fra Australia, og tre opp til en topp 10-plassering.

Martens sin 9. plass i Ladies British Masters i midten av august står som både hennes sesongbeste og karrierebeste på Ladies European Tour så langt.

I skrivende stund har hun ett slag å gå på ned til cutstreken. Under den ligger sarpingene Marianne Skarpnord (T81) og Cecilie Lundgreen (T100), som åpnet med runder på henholdsvis to- og fire over par. 

Dersom Skarpnord skulle misse cuten vil det i så fall være hennes femte missede cut hele sesongen. For Lundgreen sin del har ikke hennes solide spill på LET Access Tour latt seg overføre til det gode selskap. I de fem LET-turneringene hun har rukket å spille har hun misset cuten i fire av dem.