Henrik Bjørnstad har sagt opp sin stilling som spillerutvikler i Norges Golfforbund (NGF). Som eneste nordmann som har kvalifisert seg for spill på PGA Tour, må han regnes som Norges beste herrespiller noensinne. Bjørnstad la opp som profesjonell spiller etter 2010-sesongen, og har jobbet i NGF siden februar 2011.

 

I løpet av de nesten fire årene har han blant annet vært sentral i utviklingen av forbundets nye sportslige plan.

– Det har vært veldig lærerikt å jobbe i forbundet, men etter å ha drevet med golf i så mange år, føler jeg at det er på tide å utforske livet utenfor golfen, sier Henrik Bjørnstad som ennå ikke har bestemt seg for hva han skal gjøre i fremtiden.

Generalsekretær Tor-Anders Hanssen uttaler at det er trist at Bjørnstad forlater forbundet.

– Henrik besitter en erfaring og kompetanse som han er alene om å inneha i Norge. I tillegg er han en svært likanes kar som vil bli savnet. At Henrik har et ønske om å skape en egen karriere har jeg stor respekt for. Alle i NGF ønsker Henrik lykke til videre, og håper golf-Norge vil fortsette å dra nytte av hans kompetanse i årene som kommer, sier Hanssen.

Bjørnstads stilling vil ikke bli erstattet. Dermed vil NGF i 2015 stå tilbake med 21 årsverk i administrasjonen, en nedgang på 7 årsverk siden 2012.

 

(Pressemelding NGF)

 

 

 

 

Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.