Patrick Reed startet bra med tre birdies på de fire første hullene. Etter å ha satt birdien på hull fire ble det imidlertid birdietørke på amerikaneren, og etter ni strake par på rad lå han -2 for dagen. På hull 14 endte han opp med bogey etter å ha misset en-metersputten sin for par, mens han tar revansje og gjennomfører et utrolig bunkerslag på det 15. hullet og kun har en tap-in for par.

 

Da det var Patrick Reed sin tur til å putte på hull 18 måtte han få bogey eller bedre for å vinne. Dorals avslutningshull er et par-4 hull der mange ender opp med å legge opp andreslaget sitt og spille det som et par-5 hull, og også Reed valgte å spille hullet konservativt.

 

Han to-puttet og endte med bogey på hull 18, noe som holdt til seier med ett slags margin ned til Bubba Watson og Jamie Donaldson. Watson endte på -4 for dagen og klatret opp til andreplass på tre under par sammenlagt etter sin gode runde, mens Donaldson avsluttet hull 17 og 18 med birdie-bogey og 70 slag for dagen. Disse tre var også de eneste som endte under par i turneringen.

 

– Jeg har tro på meg selv, særlig med tanke på hvor hardt jeg har jobbet. Nå føler jeg at jeg har bevist at jeg er blant de fem beste i verden, forklarer Reed til pgatour.com. Reed er nå på 20. plass på verdensrankingen, men føler selv at han er topp-5.

 

Med fire under par matcher Patrick Reed det høyeste resultatet som noen gang har vært vinnerscoren på Doral i historien. Mark McCumber vant med -4 i 1985.

 

Tiger Woods lå kun tre slag bak Reed før siste runde av WGC Cadillac Championship, men kollapset på sisterunden. Allerede på hull en traff han en tilskuer, og det samme skjedde på hull tre. Da han slo seg ut av bunkeren på hull seks fikk han akutte ryggsmerter, og smertene ble verre utover runden. Woods sin siste runde endte birdieløs for første gang i hans Tour-karriere, samtidig som hans runde på 78 slag er hans dårligste sisterunde noensinne.

 

 


 

 

Runde 3

 

Da forholdene roet seg under WGC Championship ble scorene lavere. Tiger slo dermed til med en runde som gjør at han kan ende med å vinne på Doral.

 

Det er kun fem spillere under par før siste runde av WGC Cadillac Championship starter. Woods er en av dem. Med en 66-runde (-6) lørdag ser det ut til at han har funnet formen på den redesignede Trump-banen, og er nå kun tre slag bak Patrick Reed som leder på -4. Med åtte birdies og to bogeys klatret Tiger 21 plasser.

 

For Patrick Reed er dette hans andre World Golf Championship-turnering. Han ga seg selv gode muligheter etter lørdagen og kunne gjerne tenke seg å vinne på søndag. Likevel ser han på muligheten om at Woods kan ta ham igjen.

 

– Jeg har sett Tiger mye på rangen. Jeg har aldri hatt muligheten til å spille med ham, og selv ikke i morgen får jeg sjansen. Han er en å passe seg for når han ligger like bak teten, forklarer Reed.

 

Reed satte en 40-fots putt på hull 8 for eagle, deretter gjorde han back-to-back birdies på hull 10 og 11. Etter en bogey på hull 15 drivet han greenen på det 16. og to-puttet for birdie. Dermed endte han opp med en 69-runde.

 

Morgendagen kan bli spennende om Woods fortsetter spillet fra dagens runde, men mange er revansjesugne etter den tøffe andrerunden og viste mye godt spill på tredjerunden. Til sammen endte 27 spillere under par. Jason Dufner og Hunter Mahan deler andreplassen på -2, to slag bak Reed. Slaget bak følger Tiger Woods og  waliseren Jamie Donaldson.

 

 


 

 

Runde 2

 

Mens Bubba Watson hadde en layup på et av banens par-3 hull, endte 113 baller i Dorals vannhindre i løpet av fredagens runde.

Det er fire spillere i delt ledelse på én under par sammenlagt: Matt Kuchar, Hunter Mahan, Patrick Reed og Dustin Johnson. Ingen av disse spilte under par på andrerunden.
 

En som derimot mestret vindforholdene fredag var Graeme McDowell. Med kun én bogey og to birdies snek han seg under par, kun slaget bak førsteplassen. Han deler femteplassen med Rory McIlroy, Francesco Molinari og Jamie Donaldson. Donaldson var hakket hvassere enn McDowell og kunne signere scorekortet med -2 for dagen.

– Jeg tror jeg aldri har spilt under så vanskelige forhold i USA tidligere, kunne irske McDowell fortelle til pgatour.com.
 

Den siste som kom seg under par for dagen var amerikaneren Chris Kirk. Med fem birdies og fire bogeys endte han på én under par og tok et kjempesprang på hele 31 plasser oppover leaderboardet.
 

Tiger Woods ligger seks slag bak teten etter en varierende 73-runde.
 

Til sammen var det tre spillere under par og fem spillere som endte over 80 slag fredag.