Caroline Martens (Haga GK) sin sisterunde i finalen ble en ren triumfferd. 26-åringen startet onsdagen to slag bak teten, men inntok raskt ledelsen med tre birdies på de ni første hullene.

 

Da tråkket hun enda hardere på gasspedalen.

 

 

Karrierens beste runde

 

Med utrolige fem birdies på de siste ni, kunne hun signere for en avslutningsrunde på utrolige åtte under par. 64-runden blir ikke noe mindre imponerende når man tar i betrakning at kun fem av feltets 61 spillere kom seg ned på 60-tallet onsdag, med 68 slag som dagens nest beste score.

 

– Jeg vet ikke hva jeg skal si, jeg er helt målløs! Det har vært en helt fantastisk dag. Jeg har spilt kjempebra golf hele uken, og i dag føltes det som om alt var på steroider. Jeg slo helt fantastisk på rangen før runden, og tok det med ut på banen. Jeg satte nesten alle innspill nærme, og satte det som er av putter. Dette er helt sykt!, sa en ekstatisk Martens til Norsk Golf etter runden.

 

Med 13 under par sammenlagt vant hun med utrolige åtte slag på sine nærmeste utfordrere, Sally Watson fra Skottland og Steffi Kirchmayr fra Tyskland.

 

Etter det Norsk Golf kjenner til er dette tidenes største seiersmargin i en Q-School-finale på Ladies European Tour. Runden er Martens sin desidert beste siden hun steg inn i de profesjonelles rekker i januar 2010.

 

Dermed har Norge spillere med full kategori på neste års Ladies European Tour. Fra før av spiller Marianne Skarpnord på Ladies European Tour.

 

Martens sier det ikke var noe spesielt tidspunkt under onsdagens runde hun følte seieren var i boks: Det følte hun seg sikker på allerede før turneringen:

 

– Jeg hadde en spesiell følelse allerede før turneringen. Jeg har aldri vært så selvsikker før en turnering som denne uken. Jeg kom ikke til Marokko med instillingen at jeg skulle klare kvalet. Jeg skulle vinne hele turneringen, sier Martens til Norsk Golf.

 

Les også: – Den beste gaven golf-Norge kunne få før jul

 

 

Comeback

 

Med seieren får hun kategori 8a på neste års tour. Hun tilbragte også deler av 2012-sesongen på Ladies European Tour, men da uten full kategori. Hun spilte da med kategori 9, og fikk spille 13 turneringer i selskap med Europas beste. Neste år kan hun vente seg å få spille rett i underkant av 20 turneringer. 

 

Onsdagens triumf smaker ekstra godt med tanke på hvordan hennes høst har vært.

 

Haga-golferen har tilbragt 2013-sesongen på LET Access Tour, damenes svar på herrenes Challenge Tour. Hun hadde en imponerende sesongstart, og lå topp-3 på pengelisten gjennom store deler av året.

 

Etter sommeren slo hun skulderen ut av ledd, og misset i høst fire cuter på rad. I samme periode falt hun også utenfor topp-5 på pengelisten, som ville få automatiske rettigheter på Ladies European Tour neste år.

 

– Dette viser bare at hardt arbeid betales til slutt. Det var en skikkelig strek i regningen å bli skadet, men jeg har jobbet kjempehardt for å komme tilbake. Jeg har et fantastisk team rundt meg i ToppGolf, min trener Darren Webster-Clarke, NGF og Olympiatoppen.

 

Martens hadde fortsatt muligheten til å krype tilbake til topp-5 på pengelisten med en topp-2-plassering i årets siste turnering, The Mineks Ladies Classic i Tyrkia for to uker siden. Det endte med tredjeplass – to fattige slag bak europatour-kortet.

 

Og i Q-School-finalen prikket hun inn storformen akkurat i tide. Nå gleder hun seg til sin første sesong med full LET-kategori:

 

– Jeg gleder meg utrolig mye. Dette er første gang jeg har full kategori. Dette er en drøm som har gått i oppfyllelse. Jeg gleder meg til å gå ut på europatouren og forsøke å gjøre det jeg vet jeg klarer, nemlig å vinne. Jeg skulle ønske sesongen begynte i morgen, men på en annen side skal det bli godt med en pause, smiler Martens. 

 

 

Erfaring nøkkelen

 

Hun sier erfaringen hun nå har som tourspiller gjør at hennes neste Ladies European Tour-opphold kan bli mer vellykket enn i 2012. 

 

– Det er en utrolig stor overgang å gå fra amatør til proff. Det krever tålmodighet, og beinhardt arbeid. Den største forskjellen på meg nå og da er erfaringen. Man skal venne seg til en helt annen livsstil, konkurranse og baner. Det krever kjempehardt arbeid over tid. Det er sykt mange gode golfere der ute, sier hun til Norsk Golf.

 

Nå skal hun ut og feire med sin mor, som også har vært en viktig støttespiller på bagen denne uken.

 

– Nå skal jeg feire med min fantastiske mamma, og kanskje noen glass champagne. Det føler jeg at jeg har fortjent!

 

Norsk Golf gratulerer Caroline med prestasjonen. Send dine gratulasjoner i kommentarfeltet under!

 

 

Resultater

 

Les også: Martens: – Jeg har aldri spilt bedre

 

 


 

 

 

 

 

Runde 4

 

Caroline Martens starter siste runde av Q-School-finalen to slag bak teten, og med stø kurs mot neste års europatour!

 

Selv om hun tapte ett slag til teten i tirsdagens fjerde runde, er Haga-golferen godt innenfor den plasseringen som virkelig betyr noe denne uken: Topp-30. Den ligger i skrivende stund på en over par.

 

Caroline Martens startet dagen på delt andreplass, ett slag bak teten, og var lenge i delt ledelse. Hun startet stabilit med syv par og en birdie, men gjorde dagens første bogey rett før runding. Martens startet back nine med fire strake par, og befant alene på topp med dagens andre birdie på det 14. hullet. Dessverre tapte hun ledelsen raskt med to bogeys på de tre siste hullene.

 

Hennes score på 73 var hennes første runde over par denne uken. Hun ligger fem under par sammenlagt, og deler tredjeplassen sammen med amerikaneren Tessa Teachman og Viva Schlasberg fra Sverige. Finske Elina Nummenpaa leder turneringen med syv under par. Hakk i hæl følger Steffi Kirchmayr fra Tyskland.

 

Benedikte Grøtvedt har ikke fått det til å stemme denne uken heller, og endte på 66. plass, ti over par og utenfor cuten.

 

Grøtvedts debutsesong på Europas gjeveste kvinnetour har vært alt annet enn en suksess. Hun åpnet året med en sterk 29. plass, men misset cuten i de resterende syv turneringene hun fikk muligheten.

 

 

 


 

 

Runde 3

 

Caroline Martens tapte ledelsen i den tredje runden av Q-School-finalen i Marokko, men en deilig avslutning på runden sørger for at hun bare er ett slag bak teten når to runder gjenstår.

 

Dermed er Haga-golferen enda et lite steg nærmere Ladies European Tour neste sesong. Martens startet dagen i delt ledelse, men var på ett tidspunkt fire slag bak teten i mandagens tredjerunde.

 

26-åringen hadde en god start på runden med tre par og en birdie, men dro på seg turneringens første dobbelbogey på sitt femte hull for dagen. Hun svarte med dagens andre birdie tre hull senere, men tapte to slag igjen med bogeys på hull 9 og 10. Det ble heldigvis også hennes siste bogeys for dagen.

 

Med seks par og to birdies i innspurten, hvorav en av birdiene kom på det siste hullet, kom Martens på sterkt vis tilbake på par for dagen.

 

Dermed holder hun fortsatt stø kurs mot LET 2014. Hun ligger seks under par sammenlagt sammen med amatøren Nina Muehl fra Østerrike, og amerikaneren Tessa Teachman. Danske Julie Tvede har gått opp i ledelsen på syv under par, takket være en 68-runde – feltets nest laveste score mandag.

 

Topp-30 sikrer tilnærmet lik full kategori på neste års europatour. Topp-30 går i skrivende stund på en over par.

 

Syv slag bak den grensen ligger Benedikte Grøtvedt på delt 68. plass – seks plasser høyere enn der hun startet dagen. Hennes score på en over par var hennes beste denne uken. Hun gjorde tre birdies, to bogeys og en dobbel på dagens runde.

 

 

 

 


 

 

Runde 2

 

Caroline Martens har gått opp i delt ledelse i Marokko når to av fem runder er ferdigspilt. Benedikte Grøtvedt ligger langt bak.

 

Selv om det ikke en gang er halvspilt turnering i Marokko, begynner det allerede å lukte Ladies European Tour neste år av Caroline Martens sitt spill.

 

Søndag fulgte hun opp åpningsrunden på 67 slag med en 71-runde. I vanskeligere forhold tok det henne fra andreplass til delt ledelse, sammen med amerikaneren Tessa Teachman.

 

Etter en bogeyfri åpningsrunde, stod det fire bogeys på Haga-golferens scorekort på andrerunden. Heldigvis ruller hun fortsatt i mange birdieputter. For andre dag på rad kunne hun bokføre fem birdies.

 

– Jeg har spilt virkelig bra så langt, og jeg er veldig fornøyd med hvordan jeg ligger an for øyeblikket. Jeg spilte stabilt, slo ballen nærme pinnen, senket gode putter og var tre under en stund, men gjorde to bogeys i innspurten; en treputt etter en veldig vanskelig putt hvor jeg ikke klarte returen. På det 17. slo jeg til venstre for green, og klarte ikke å komme meg up and down, før jeg avsluttet med par på det 18., oppsumerte Martens dagen til letaccess.com etter runden.

 

Benedikte Grøtvedt fortsetter å slite, og måtte søndag fem over par. Dermed ligger hun syv over par, helt nede på 74. plass og 13 slag bak Martens.

 

 


 

 

Runde 1

 

Er Caroline Martens på vei tilbake til europatouren? Lørdag spilte hun seg rett inn i seierskampen i åpningsrunden av Q-School-finalen i Marokko.

 

Haga-golferen hadde all grunn til å smile etter sin åpningsrunde av Q-School-finalen på Samaha Golf Club i Marrakech. Med et prikkfritt scorekort bestående av fem birdies og ikke en eneste bogey er hun oppe på delt andreplass etter første runde.

 

Den deler hun med amatøren Nina Muehl fra Østerrike, og amerikaneren Tessa Teachman, ett slag bak svenske Rebecca Sørensen.

 

Topp-30 etter fem runder sikrer Ladies European Tour-kortet for 2014. Cut med de 60 beste settes etter tre runder, og alle som klarer cuten vil være sikret en kategori på neste års LET. Martens er for øyeblikket innenfor topp-30 med hele fem slags margin.

 

Også Benedikte Grøtvedt er på plass i Marokko. Hun måtte ta til takke med en åpningsrunde på fire over par og delt. 65. plass. Grøtvedt har spilt på Ladies European Tour i år, takket være kategorien hun fikk med 45. plassen i fjorårets Q-School-finale.