I fjor gjorde Viktor Hovland sin første inntreden på VGs liste over årets 100 største idrettsutøvere i Norge. VG rangerte Hovland på 25.-plass, på bakgrunn av seieren hans i U.S. Amateur i august.

Nå, ett år senere, har han tatt golfverden med storm med amatør-rekorder i The Masters og U.S. Open, sikret PGA Tour-kort i løpet av sine første turneringer som proff og ny PGA Tour-rekord med 19 runder på rad på 60-tallet.

Nå har han klatret helt opp til 9.-plass på VGs rangering av de største utøverne i 2019, hvor begrunnelsen lyder:

«Til tider har vi måttet klype oss i armen for å sjekke at Viktor Hovlands prestasjoner i 2019 har vært virkelige. For første gang er en norsk mann blant de 100 beste i verden. Har tatt verdenseliten i golf med storm. Fikk stor oppmerksomhet med sin rekord i antall strake runder under 70 slag på PGA-touren. Han stoppet på 19. Beste amatør både i Masters og US Open.»

Mens VG-redaksjonen rangerer Hovland som den 9. største, mener folket at bare Magnus Carlsen, Karsten Warholm og Martin Ødegaard har stått for større prestasjoner i året som har gått.

Karsten Warholm troner på toppen av VGs rangering etter å ha forsvart VM-gullet på 400 meter hekk og gått ubeseiret gjennom sesongen. I motsatt ende av listen har Suzann Pettersen sneket seg inn på 100.-plassen, som hvert år gis til en utøver som fortjener en spesiell påskjønnelse:

«Derfor til Tutta, som avsluttet en av Norges fremste idrettskarrièrer med å avgjøre den prestisjefylte Solheim Cup til Europas fordel over USA. Så la hun opp samme kveld. Snakk om å gjøre det med stil!», skriver VG.

VG rangerer Marianne Skarpnord på 81.-plass etter hennes beste sesong på europatouren siden gjennombruddet for ti år siden.

«Gjorde en glitrende sesong på Europa-touren for kvinner og ble nest best. Ble av spillerne selv kåret til årets spiller. Det skal sies at denne touren dessverre ikke er hva den en gang var, men likevel skal østfoldingen ha honnør for veldig bra spill. 33 år gammel er hun bedre enn noen gang. Og Norge trenger noen som kan forsvare rødt, hvitt og blått etter at Suzann Pettersen har lagt opp.», skriver VG.

40 plasser overe henne på listen er Kristoffer Ventura med på topp-100-listen for første gang etter at han sikret PGA Tour-kortet i sommer.

«Kom fra det store intet og kvalifiserte seg i juli for en av verdens mest prestisjefylte konkurranser: PGA-touren i golf, da som andre nordmann etter Henrik Bjørnstad. Var i oktober blant de 150 beste i verden. Flyttet til Østfold fra Mexico da han var 12 år – med norsk mor og meksikansk far.», skriver VG.

Topp-10 VGs rangering av Norges største utøvere i 2019

1. Karsten Warholm

2. Ada Hegerberg

3. Therese Johaug

4. Johannes Høsflot Klæbo

5. Magnus Carlsen

6. Johannes Thingnes Bø

7. Martin Ødegaard

8. Erling Braut Haaland

9. Viktor Hovland

10. Kjetil Jansrud

 

Topp-10 folkets favoritter

1. Martin Ødegaard

2. Karsten Warholm

3. Magnus Carlsen

4. Viktor Hovland

5. Mats Zuccarello

6. Jakob Ingebrigtsen

7. Ada Hegerberg

8. Therese Johaug

9. Dennis Hauger

10. Erling Braut Haaland