PGA TOUR//

Hovland etter feilfri sisterunde: – Jeg klarer å hakke meg rundt

Med 16 par og 2 birdier fikk Viktor Hovland en slags revansj på siste runde i Wells Fargo championship. Etter runden var det en særdeles ærlig og selvkritisk hovedperson som møtte pressen.

Viktor Hovland var nådeløst ærlig og selvkritisk etter en oppløftende sisterunde.
Publisert Sist oppdatert

Det har vært en tøff og utfordrende uke for Viktor Hovland, som etter flere ukers pause gjorde comeback på PGA-touren denne uken. Mye er sagt og skrevet om Hovlands valg om å stå over flere turneringer, bytte av trener, og det uforståelige i at Hovland vant Fedex-cupen i fjor, men som nå ikke engang er garantert å få være med når sillioner av kroner skal deles ut ved sesongslutt.

Etter tre 72-runde på rappen, der spesielt de siste ni hullene viste seg utfordrende for Hovland, var 26-åringen fra Oslo endelig til å kjenne igjen på søndagens finalerunde.

- Hakket meg rundt

La gå, det ble bare to birdier, men uten en eneste bogey, kommer Hovland (69 slag og -2) til å avansere på resultatlisten når alt skal summeres opp sent søndag kveld.

– Det var bra sånn statistikkmessig. Jeg treffer mange greener, og gir meg mange sjanser, selv om jeg ikke puttet bra. Jeg slo i hvert fall rett og traff mange greener, så det var i hvert fall stressfritt, sier Hovland i et intervju vist på Eurosport.no.

Til tross for den oppløftende sisterunden, statistikkmessig, var det ikke en spesielt fornøyd Hovland som møtte pressen.

– Svingen føles ganske lost. Jeg føler ikke at jeg slår ett eneste slag slik jeg har lyst til. Det går mye høyre og venstre. Da er det slitsomt å spille golf, men jeg gjør det beste jeg kan og klarer å hakke meg rundt likevel.

- Ganske langt unna

Og slik det ser ut i skrivende stund kommer Hovland til å avansere på Fedex cup-rankingen fra 100.-plassen han hadde ved turneringsstart, til det som ifølge pgatour.com sin oversikt kommer til å bli en 90.-plass ved turneringsslutt.

– Følelsesmessig er jeg ganske langt unna. Jeg står ikke over ballen med mye selvtillit. Jeg vet ikke helt hvor ballen går, og da blir det tøft å spille mot de beste i verden, sier Hovland.

I skrivende stund ser det ut til å bli en kamp mellom Xander Schauffele (USA) og Rory McIlroy om seieren. Med en tredel av sisterunden igjen å spille, leder Schauffele med -13 mot nordirens -11. Nestemann på lista, sørkoreanske Byeong Hun An ligger ytterligere fem slag bak McIlroy,

Ledertavle

Powered by Labrador CMS