(Augusta National, Norsk Golf) Med en runde på par (72 slag) deler 24-åringen fra Ekeberg 19.-plassen etter en vindfull første dag på Augusta, ett slag utenfor topp-10 og fem bak lederen Sungjae Im fra Sør-Korea.

Det ble akkurat den tøffe mentale testen Hovland hadde spådd i forkant, og med fem birdier, tre bogeyer, en dobbelbogey og kun ni par, fortsatte han sin pågående trend med fargerike scorekort i The Masters.

– Det var mye opp og ned i dag, men det var tøft. Vi hadde starttid da det blåste som mest, og da er det ikke lett. Det var i det minste godt at greenene var litt myke i starten. Hadde de vært like harde som på mandag, hadde det vært helt på grensen til spillbart med denne vinden. Siden jeg slo såpass bra, blir det heldigvis litt lettere å håndtere mentalt. Det var ikke lett der ute i dag, sa Hovland til Norsk Golf etter runden.

Hovland beskrev runden som «veldig bra» fra tee-til-green, og var godt fornøyd med både utslagene og jernspillet. Men de få gangene han slurvet, kostet det ham dyrt.

– Jeg slo mange gode jernslag, og hadde noen veldig korte putter for birdie. Det pleier å være sjelden kost i majorturneringer. Men jeg hadde to svinger som kostet meg kanskje fire slag i dag.

Etter en oppskriftsmessig par på hull 1 åpnet Hovland birdiekontoen i The Masters med en følsom pitch på det andre par 5-hullet. Den ble imidlertid annullert av en bogey rett etterpå etter en drive i fairwaybunkeren, og da han treputtet fra greenkanten på feil platå på hull 6, befant han seg plutselig én over.

(Artikkelen fortsetter under)

Hovland holdt seg til sin disiplinerte spilleplan med å legge seg opp på det 15. par 5-hullet. Tidligere i uken sa han til Norsk Golf at hans viktigste lærdom fra tidligere opptredener på Augusta er å ikke ta unødvendig store sjanser. (Foto: Getty Images)

I kjent Hovland-stil kontret han umiddelbart med et laserpresist jernslag for birdie på hull 7, og da han rullet i enda en kort birdie på hull 10 for å komme tilbake til røde tall, begynte det å se meget lovende ut.

Så fikk han dagens første knyttneve i mellomgulvet:

Hovland slo en knalldrive midt i fairway på det 11. hullet og trodde han skulle ha et perfekt utgangspunkt før andreslaget, men da han kom bort til ballen, så han at det var en liten gjørmeklump på ballen.

Jeg visste at den kom til å skru venstre, så jeg siktet 35 meter til høyre for flagget. Men med en gang jeg slo, skjønte jeg at den hadde strak kurs mot venstre. Det var kjipt at det skjedde på akkurat det hullet på akkurat det tidspunktet, forklarer Hovland, som endte opp med å gå av med dobbelbogey etter at andreslaget havnet i vannhinderet.

På det 12. hullet, kanskje verdens mest kjente par 3-hull, holdt Hovland på å få Amen Corner-publikummet til å eksplodere da han bare var centimetere unna en hole-in-one, men for andre gang på bare en halvtime ble birdien etterfulgt av et misset jernslag som ødela momentet han var i ferd med å bygge opp:

Han hadde 200 meter inn på andreslaget på par 5-hullet og øynet en ny fugl på scorekortet, men dro med seg ballen langt venstre før den forsvant inn i blomsterbuskene.

Det resulterte i et straffeslag og en bogey på et hull der han hadde budsjettert med birdie, men etter to par på 14 og 15 kom han seg tilbake til par igjen på hull 16 etter nok et glimrende jernslag. Det skulle også bli sluttscoren med par på hull 17 og 18.

– Jeg spilte stort sett veldig solid i dag, men jeg er ikke helt fornøyd med scoren. Nå ser det ut til at banen kommer til å tørke opp og bare bli hardere og hardere, så spilleplanen kommer bare til å bli enda viktigere. Jeg satser på å fortsette med det jeg gjør bra, så får jeg forhåpentligvis mer ut av spillet mitt i morgen, sier Hovland, som slår ut klokken 16.34 norsk tid fredag.

Les også: Tiger-feberen er tilbake på Augusta