Forrige uke bestemte Viktor Hovland seg for å droppe europatourens sesongfinale DP World Tour Championship i Dubai, og heller prioritere trening etter en hektisk turneringsperiode.

I nordmannens fravær stakk hans gamle collegekompis Collin Morikawa av med sin tredje seier for året, og sikret samtidig tidenes første amerikanske sammenlagtseier på europatourens Race to Dubai.

For Hovlands del ble det imidlertid også skrevet historie, for da nettsidene til den offisielle verdensrankingen ble oppdatert mandag morgen, hoppet Hovland opp til 9.-plass på verdensrankingen forbi Louis Oosthuizen.

Det er hans høyeste plassering noensinne og – selvsagt – også den høyeste plasseringen av en norsk herrespiller noensinne.

Hovland har hatt en eventyrlig utvikling siden han tok steget ut i de profesjonelles rekker i 2019. Før Hovland var Espen Kofstads 180.-plass i 2012 den beste plasseringen en norsk herrespiller hadde oppnådd på verdensranking.

Han har imidlertid fortsatt et stykke å gå for å ta igjen Suzann Pettersens prestasjoner på LPGA-touren: hun var nummer to i verden ved fire ulike anledninger og var rangert topp-10 i verden i vanvittige 436 uker fra 2007 til 2015.

Viktor Hovland startet sin proffkarriere rangert som den 356. beste spilleren i verden, men brukte under en måned på å slå Kofstads rekord. 

Høsten 2019 klatret han til topp-100 for første gang, og siden da har han steget jevnt og trutt oppover listene.

Det siste året har han løftet spillet til nye høyder: i november i fjor tok han karrierens andre seier på PGA-touren, før sommeren tok han sin første europatour-seier i Tyskland, og nylig tok han seier nummer tre på PGA-touren da han forsvarte tittelen i Mexico.

Neste turnering vi får se ham i aksjon er Tiger Woods sin eksklusive invitasjonsturnering Hero World Challenge på Bahamas fra 2. desember.

Verdensrankingen

  1. Jon Rahm
  2. Collin Morikawa
  3. Dustin Johnson
  4. Patrick Cantlay
  5. Xander Schauffele
  6. Justin Thomas
  7. Bryson DeChambeau
  8. Rory McIlroy
  9. Viktor Hovland
  10. Louis Oosthuizen