Viktor Hovland, som selv ikke kunne være til stede da han ble hedret under Golfforum på Fornebu, mottar et stipend på 15 000 kroner for utmerkelsen. NGFs begrunnelse lyder:

«Har i år igjen utviklet seg ytterligere og bevist at han er en av landets desidert beste golfspillere. Viktor har jevnt over prestert bra, og høydepunktene er femteplass i Borre Open på profftouren Nordic League, andreplass i EM etter omspill, og syvendeplass under VM i Mexico. Viktor har kommet i gang med collegekarrieren, og spiller fast for det høyt ansette laget til Oklahoma State University. Summen av Viktors gode plasseringer over tid gjør at han nå er ranket som nummer 13 i verden av alle amatører – en stor prestasjon. Viktor hever nivået på en hver turnering han spiller og er et godt forbilde for mange.»

Jentestipendet på 10 000 kroner gikk i år til Sola Golfklubbs Franziska Sliper. NGF sier:

«Har gjennom hele sesongen hatt en positiv utvikling og prestert stabilt på et høyt nivå. Hun har plassert seg topp-seks på Titleist Tour seks ganger, og da hun fikk sjansen til å representere Norge i EM for jenter, var hun en sterk bidragsyter til en flott sjetteplass. Franziska er en dedikert ung jente , som i tillegg til sin gode utvikling og gode spill også bidrar til et sterkt positivt miljø i hjemmeklubb og i turneringene hun spiller.»

(Artikkelen fortsetter under bildet)

På guttesiden ble det Moss & Rygge GKs Eirik Einmo Thomassen som ble hedret med juniorstipend:

«Han har gjennom sesongen hatt sterk utvikling, hatt stabilt gode prestasjoner i nasjonale turneringer, og med to sterke prestasjoner i både EM gutter og European Young Masters. Eirik ble midt i sesongen tatt opp i Team Norway Junior-troppen basert på sine prestasjoner og innsats i forhold til alder. Eirik opptrer som et forbilde på og utenfor golfbanen, og han er en hardtarbeidende og seriøs ung herremann.»