Hovlands spill på Caves Valley Golf Club i Maryland ble bedre for hver dag som gikk, og med en avslutningsrunde på seks under par søndag klatret han fem plasser til delt 17.-plass.

Det løftet ham én plass opp på FedEx Cup til 13.-plass sammenlagt, og han starter dermed jaktstartfinalen Tour Championship syv slag bak den nye FedEx Cup-lederen Patrick Cantlay.

– Det er ikke så godt utgangspunkt som jeg hadde tenkt med tanke på hvordan jeg startet sluttspillet. Jeg skulle gjerne spilt bedre forrige uke. Men sånn er det. Jeg starter i hvert fall med et bedre utgangspunkt i år enn i fjor. Blir jeg brennhet med putteren, kan det bli veldig morsomt, sier Hovland til Eurosport om seierssjansene sine i Atlanta, der det er svimlende 15 millioner dollar i potten til vinneren.

Hovland spilte solid golf hele søndagen og traff 16 greener og 10 av 14 fairwayer. Med unntak av nærspillet tjente han slag til feltet i alle de ulike delene av spillet, og i løpet av uken var han feltets tredje beste spiller på utslagene, den 14. beste spilleren fra tee til green, og etter en blytung start på uken på greenene ble også putteren mye mer samarbeidsvillig etter hvert som uken gikk.

– Det kunne blitt litt bedre, men ingen bogeyer og seks birdier er alltid veldig bra. Jeg slo driveren veldig bra denne uka. Det har jeg gjort den siste tiden. Jernspillet har vært litt for mye opp og ned, men det begynner å komme seg.

– Så hadde jeg en forferdelig start på turneringen på greenene som kom seg veldig de to siste rundene. Det var ikke katastrofe denne uken, men det var ikke hett nok til å kjempe om seieren, sier Hovland til Eurosport.

(Artikkelen fortsetter under)

Til tross for at han avsluttet turneringen 15 under par, endte Hovland likevel så mye som tolv slag bak vinneren Patrick Cantlay. Søndagen utviklet seg etter hvert til en ren duell mellom Cantlay og Bryson DeChambeau, som er to perfekte eksempler på at det er mange måter å score lavt på i golf: mens DeChambeau sitt viktigste våpen er hans ekstreme slaglengder, var Patrick Cantlay så god med putteren at hullet etter hvert begynte å se ut som en tilitersbøtte.

I løpet av de fire dagene i BMW Championship tjente han vanvittige 14,577 slag til feltet på greenene. Det er statistisk sett den beste putteoppvisningen på PGA-touren etter at «strokes gained»-statistikken ble innført i 2003.

Søndag rullet Cantlay i en langputt på hull 18 for å tvinge Bryson DeChambeau ut i omspill. Der forspilte DeChambeau flere matchballer, før Cantlay omsider straffet ham med en birdie på det sjette (!) omspillshullet.

(Artikkelen fortsetter under)

Cantlay fortsetter dermed å vise at han er en mann for de store anledningene. Tidligere denne sesongen har han også duellert mot Justin Thomas og Collin Morikawa i jevnspilte avslutningsrunder og gått av med seier begge gangene.

Det har gitt mannen med is i magen og nerver av stål det velfortjente kallenavnet «Patty Ice».

– Jeg fokuserer så mye jeg klarer, på hvert eneste slag, og jeg forsøker å ikke bli preget av øyeblikket jeg er i. Det er kanskje derfor jeg kan se ut som jeg er litt «bedøvet» der ute. Men jeg er «locked in» og så fokusert som jeg kan være, sa Cantlay etter seieren.

Før turneringen startet, eksperimenterte han med ulike puttere, før Scotty Cameron ga ham den han endte opp med å vinne med.

– Jeg har endelig funnet den magiske putteren, fastslår Cantlay.

Motstanderne hans i Ryder Cup kan allerede begynne å grue seg. Europas visekaptein Thomas Bjørn legger i hvert fall ikke skjul på at Cantlay kan bli et problem hvis han fortsetter i samme spor:

– Jeg leter gjennom historiebøkene for å finne en måte å bevise at Patrick Cantlay er kanadisk på!, skriver dansken på Twitter.

NB! Tour Championship starter torsdag 2. september. Hovland skal spille med Louis Oosthuizen den første runden.

Resultater