Flere av de mest kjente herrespillerne, inkludert Jason Day og Rory McIlroy, har den siste uken annonsert at de ikke kommer til å spille OL i Rio.

Mens åtte herrespillere har trukket seg fra OL på grunn av zikaviruset, har det ikke vært noen damer som har trukket seg. Frem til nå. 

Onsdag fortalte 35 år gamle Lee-Anne Pace at hun ikke kommer til å reise til Brasil. Hun sier hun har vurdert zikatrusselen i flere måneder.

– Min helse og min fremtidige families helse må komme først. Jeg gledet meg veldig til muligheten til å spille OL, men har bestemt meg for ikke å spille på grunn av helsemessige bekymringer rundt zikaviruset.

Zikafeber forårsakes av et virus som overføres med mygg. Det er mistanke om at infeksjon hos gravide kan føre til fosterskader, som mikrokefali.

Suzann Pettersen sa til NTB i februar at hun kan revurdere sin OL-deltagelse, dersom zikaviruset ikke er på et kontrollert nivå før lekene starter. 

– Det er naturligvis veldig bekymringsfullt. Det gjør jo at man tenker seg om to ganger. Jeg føler meg trygg på at dette blir prioritert, og jeg er sikker på at helse og hygiene blir prioritert. Men hvis det blir helt krise, må man jo vurdere hva man skal gjøre. Vi følger absolutt med på det som skjer, sa Tutta til NTB.