Onsdag ble verdensener Luke Donald sitert over hele verden på at han mente Tiger Woods sin æra i golfen var over. At kombinasjonen skandale og skader har etterlatt arr hos Tiger som blant annet har gitt selvtilliten hans en alvorlig knekk. Saken fikk stor oppmerksomhet, og etter Donalds treningsrunde før denne ukens BMW Championship onsdag, ble briten bedt om å kommentere sine egne uttalelser.

– Hvorvidt Tigers æra er over, vet jeg ikke. Jeg husker ikke at jeg sa det, sa Donald. – Men det er selvsagt mange gode unge spillere på vei opp, som viser stort talent, men jeg vil aldri være så dum som å avskrive Tiger, la Donald til.

35-årige Woods har falt til en 46. plass på verdensrankingen, et fall som bare fortsetter og fortsetter, siden han for tiden ikke er kvalifisert til noen turneringer. FedExCup-sluttspillet, for eksempel, går uten hans deltakelse. Men mange andre golfere, som for eksempel Rory McIlroy og kompis Graeme McDowell, har tidligere gått ut og sagt at den 14-foldige majorvinneren ikke lenger er en mann de nødvendigvis frykter.

Woods har vært en skygge av seg selv siden slutten av 2009, da livet hans ble snudd fullstendig på hodet i kjølvannet av skandalen han spilte hovedrollen i. Forrige seier kom like før, i Australian Masters, og Woods har i tillegg gjort om på svingen sin. Slike ting tar gjerne litt tid å få implementert, særlig når man er skadet halve sesongen.

– Jeg har tidligere sagt at jeg tror det er vanskelig å komme tilbake fra fysiske skader. Jeg har hatt noen selv, og å være borte fra spillet så lenge, det kommer ikke til å bli lett for Tiger å komme tilbake der han var, mente Donald.

Kilde: Reuters