Ikke noe tittelforsvar på Tutta

Engelske Jodi Ewart sjokkerte alle ved å slå Suzann Pettersen i åpningsrunden av Sybase Match Play Championship.

Det ble langt i fra den 17. mai-feiringen Suzann Pettersen hadde håpet på. Jodi Ewart var seedet som nummer 62 av totalt 64 spillere i turneringen på Hamilton Farm Golf Club i New Jersey, og overrasket alle med å slå verdenstreer og regjerende mester Tutta i første runde.

Suzann kom godt i gang ved å vinne de to første hullene, men Ewart slo raskt tilbake ved å vinne det 4. og 5. Tutta reiste seg imidlertid raskt med birdie på det 6. for å gå tilbake til en opp, men med fire strake par for begge to på de neste hullene skulle Ewart lansere en imponerende sluttspurt.

Fra det 11. til det 13. vant hun tre på rad, og ledet plutselig matchen 2 opp. Tutta tok en tilbake på det 14., men da Ewart avsluttet birdie-birdie på det 16. og 17. var matchen avgjort. På de 17 hullene de rakk å spille gikk Ewart en runde som ville tilsvart fire under par, mens Tutta gikk en under.

– Ikke resultatet jeg var ute etter i dag, men sånn er livet. Jernkøllene skuffet meg i dag, men hadde en god treningsøkt etter runden for å rense opp i hodet!, skrev hun på sin Twitter-profil etter runden.

Suzann Pettersen var på langt nær det eneste store navnet som må pakke sakene tidlig denne uken. Også Paula Creamer, Brittany Lang, Karen Stupples, Michelle Wie og Catriona Matthew må reise slukøret hjem.

Turneringen avsluttes søndag. For Tutta sin del blir neste turnering ShopRite LPGA Classic. Også den turneringen er i New Jersey, og spilles fra 1. til 3. juni.