Jacobson tar med seg en ledelse på to slag på Louis Oosthuizen til avslutningsrunden av HSBC Championship, etter en runde der putteren hans mildt sagt var brennhet.

37-åringen har spilt nærmest feilfri golf de siste dagene, og står bokført med kun en bogey på sine siste 47 hull. Lørdag gikk Jacobson på fem under par (67), hvor han senket to femmeters-putter, to fra syv meter og en fra ti meter. De siste 13 majorturneringene har hatt 13 forskjellige vinnere, og nå forsøker svensken å bli den tiende vinneren på de ti siste World Golf Championships-turneringene. Men skal han klare det må han fortsette sitt gode spill, for bak ham jager et arsenal av verdensstjerner.

Store stjerner

Topp-6 på leaderboardet inneholder navn som Adam Scott, Rory McIlroy, Lee Westwood, Graeme McDowell og Martin Kaymer. Mange spillere trives bedre med å starte rett bak lederballen, slik at de ikke har like mye press på seg. Jacobson er ikke en av dem.

– Jeg må fortsatt levere en god score, men det er de som må ta igjen meg. Noen ganger blir jeg litt stresset når jeg starter et par slag bak, så jeg foretrekker alltid å gå ut med en ledelse. Jeg føler spillet mitt sitter bra, og det er deilig at jeg klarer å senke litt lange putter. Det er en ekstra bonus når de lange går i, sier Jacobson.

– Jeg forsøker å ikke tenke for mye på scoren, og fokuserer heller på hvert slag, rutinen før, og hvor jeg skal slå ballen. Det hjelper meg å slappe av, forklarer han.

Verdenstoeren- og treeren rett bak

Rory McIlroy leverte en av feltets beste scorer med 65 slag lørdag, og klatret med det opp 13 plasser til en delt 4. plass. Han starter avslutningsrunden fire bak Jacobson.

– Jeg var fem bak før avslutningsrunden av The Dunhill på St. Andrews forrige måned, og gjorde en god innspurt. Forhåpentligvis kan jeg gjøre det samme igjen. Jeg føler jeg har noen gode scorer i meg, og jeg klarte å produsere en av dem i dag, sier nord-iren.

McIlroy deler fjerdeplassen med mannen rett over ham på verdensrankingen, verdenstoer Lee Westwood. Til tross for en runde på fem under par var han tilsynelatende ikke helt fornøyd.

– Jeg traff ikke ballen så bra. Jeg slet med svingen og spilte ustabilt. Men jeg puttet bra, og nå har jeg sjansen til å vinne denne turneringen. Det er det eneste man prøver på i enhver turnering, sa engelskmannen.

 

Høydepunkter

 

 

Kilde: europeantour.com