Hvordan er svingen din om dagen?

 

– Svingen min føltes bra i Australia. Da jeg spilte Frys.com Open for noen uker siden måtte jeg se hvordan formen var etter å ha kommet tilbake fra skade. Jeg fant noen svakheter jeg måtte jobbe med. Sean (Foley, treneren hans journ. anm.) og jeg har jobbet intenst med det siden. Da vi kom til Australia ble jeg bedre for hver dag som gikk. Det var det som gjorde det så gøy. Normalt vil alle som holder på med svingendringer slite med den kraftige vinden, men jeg følte meg komfortabel mens det blåste. Det var fantastisk å spille i Australia. Jeg formet ballbanen slik jeg ønsket, og om du ser på alle rundene slo jeg nesten alle slagene riktig lengde. Det er en indikasjon på at selv når det blåser hardt så klarer jeg å kontrollere ballen.

 

Etter en god avslutning på fjorårssesongen slet du med å komme tilbake til der du var etter juleferien. Hva har du lært av det, og hvordan vil du takle det denne gang?


– Jeg kjenner svingen min mye bedre nå enn det jeg gjorde da. Jeg klarte å spille bra i etapper, men leverte ikke stabile resultater. Det det som var så herlig med Australia, for med unntak av den enee dagen hvor jeg slo tre dårlige utslag og ikke senket noen putter, så spilte jeg virkelig bra hele tiden. Det er veldig gøy. Det jeg jobber med sammen med Sean er nå integrert i svingen min. Jeg vet nøyaktig hva jeg har gjort feil når jeg slår et dårlig slag, slik at jeg kan rette det opp i min neste sving. I fjor forsøkte jeg bare å suge til meg det han hadde lært meg, men det var frustrerende fordi jeg ikke visste hva jeg skulle gjøre for å rette opp de dårlige slagene. Nå skjer det umiddelbart. 

 

Du har gjennomgått svingendringer tidligere i karrieren også. Hvor rask føler du utviklingen din har vært, og hvor mye har du å gå på?


– Man har alltid mye å gå på. Det er det som gjør golfsporten så vakker. Men med tanke på hvor raskt jeg har lær Seans filosofi har det gått fort. Han lærer meg en sving som får køllehodet i posisjoner jeg kjenner igjen fra gamle dager. Han vil at jeg skal svinge som jeg gjorde da jeg var liten, og det er derfor jeg klarer å plukke opp det han lærer meg bort. 

 

Hvordan påvirker svingen selvtilliten din?


– Det er når man slår ballen bra man får selvtillit. Ingen spiller perfekt golf i 18 hull, men man må misse på de riktige stedene. For å få det meste ut av rundene må man senke putter, men man må også gi seg selv muligheter til å senke putter. Men om man misser greenen er det viktig at man misser på rett sted, slik at man får en enkel chip. I løpet av karrieren min er det noe jeg har vært god på – å gjøre en score som egentlig burde vært over par til en runde på tre under. 

 

Er forventningene dine større denne gang enn de var i Australia? 


– De er de samme. Slå ballen de riktige stedene, og ende opp med seieren.

 

Med tanke på alle skadene du har vært gjennom, hvordan føles det å kjempe om seier i Sydney? Var det annerledes fra før i tiden da du kjempet om seier?


– Det er et godt spørsmål. Jeg pratet med en om det samme i går, og jeg fortalte ham at det føles helt likt. Og han svarte at det er bra, for det burde jeg ikke heller. Man vil at alt skal være så normalt som mulig. Jeg er enig med ham. Jeg følte meg like komfortabel på søndagen som jeg gjorde torsdag, fredag og lørdag. Det er et godt tegn.

 

Du har sagt tidligere at du lar være å bli med i en turnering om du ikke føler du kan vinne. Føler du det er noe stort på gang neste år?

 

– Absolutt. Jeg gleder meg veldig til neste år. Jeg er begeistret over fremgangen min, og det skal bli gøy å spille et fullt turneringsprogram. Det er noe jeg ikke har hatt muligheten til på lang tid, men neste år vil jeg spille mange turneringer. Da kan jeg trene så mye som jeg ønsker, og forberede meg ordentlig til major-turneringene. Målet er å nå toppen av formkurven de fire gangene i året, noe jeg ikke har hatt muligheten til å gjøre de siste to årene.