Det ble en ekstremt lang dag på golfbanen for deltakerne av Sony Open. 36 hull måtte de spille, og for noen av dem ble det ikke lange pausen mellom rundene. Mark Wilson, for eksempel, hadde bare seks minutter mellom runde en og to. Akkurat nok til å få seg en kyllingsandwich.

Men amerikaneren så ut til å stortrives med påkjenningen. Ikke en eneste bogey pådro han seg på de siste 40 hullene han spilte, og det var nok til å vinne hele turneringen.

På et tidspunkt ledet han faktisk med fire slag. Da det gjensto to hull å spille, hadde ledelsen skrumpet inn til bare ett. Og da han sto over parputten sin fra fire meter på den 17. greenen, slo tanken ham. At han ikke hadde notert seg for en eneste bogey hele dagen. Men han tenkte samtidig: hvorfor begynne nå?

– Da jeg sto over putten, tenkte jeg ikke på det i det hele tatt, fortalte Wilson etterpå.

Og parputten snek seg i. Da han senket birdieputten på hullet etter, var det ingen tvil. Wilson vant, og med det sikret han seg også en tur til Masters.

– Jeg får gåsehud bare av å tenke på det, sier han.

Seieren, hans tredje i karrieren, var verdt 990.000 dollar.

– Jeg er bare henrykt over å vinne.

Tim Clark og Steve Marino delte andreplassen, med Jimmy Walker på plassen etter. Matt Kuchar og Matt Bettencourt var ytterligere et slag etter.

Stuart Appleby og Shigeki Maruyama, som begynte søndagens spill i delt ledelse, fikk aldri opp dampen. Maruyama ble nummer sju, mens Appleby endte på en delt 13. plass.

Kilde: pgatour.com