KORN FERRY TOUR//

– Jeg måtte ta en sjanse eller slutte å spille golf 

Med en avsluttende 65-runde er Kristoffer Ventura (29) stadig nærmere en retur til PGA-touren. Bak ham ligger flere år med slit og vanskeligheter.

Kristoffer Ventura er tilbake i form og nærmer seg et comeback på PGA Tour.
Publisert Sist oppdatert

Søndag avsluttet han Veritex Bank Championship med nok en runde på 60-tallet (64, 68, 68, 65) og endte på delt 16. plass totalt. Dermed tok han et nytt steg tilbake mot toppen. I øyeblikket er nordmannen nummer 13 på Korn Ferry-tourens poengliste, hvor de 30 beste får PGA Tour-kortet til neste sesong.

– Jeg forsøker ikke å bry meg om poengene. Holder jeg fokus på det jeg skal gjøre, er jeg sikker på at resultatet blir bra til slutt. Å ha blikket på poeng og resultater fungerer ikke for meg. Jeg har hatt de bekymringene før. Jeg har lært på den harde måten, sier Kristoffer Ventura i intervju med Korn Ferry-touren.

Tok en stor risiko

Søndagens bogeyfrie avslutning på 65 slag, seks under par, var et nytt bevis på at den tidligere Oklahoma State-studenten er på rett spor. 

Ventura har alltid vært en birdie-maskin. I 2019 fikk han sitt store gjennombrudd på Korn Ferry-touren, vant Utah Championship og Pinnacle Bank Championship – og kvalifiserte seg til PGA-tour sammen med sin gode venn, Viktor Hovland.

Men så ble det flere bogeyer enn birdier.

– Det startet som et svingproblem, som deretter ble et mentalt problem. Og når du ikke kan kontrollere hvor ballen går, er det tøft å konkurrere, forklarer 29-åringen.

Snart tre år er gått siden han mistet kortet på øverste nivå. Og fallet bare fortsatte.

– Jeg bestemte meg for å gjøre en endring i svingen og det har betalt seg. Det var en stor risiko å ta, for jeg visste ikke om det ville fungere eller ei. 

– Men jeg måtte ta en sjanse, gjøre en større endring eller ikke spille golf mer, sier han ærlig.

En lang prosess

Han var ikke komfortabel ute på banen når han ikke visste hvor ballen gikk. 

– Jeg forsøkte bare å holde på de valgte endringene. I drillene jeg øver på, rutinene utenfor banen. Etter hvert klarte jeg også å gjennomføre endringene i turnering, som alltid er et ekstra press. Det hjalp selvsagt på selvtilliten, fortsetter han.

Slike endringer tar selvsagt tid. I årets første turnering på Bahamas i januar, misset han cuten.

– Det var tøft å kontrollere ballen i vinden der, spesielt når jeg var midt i en svingendring, så jeg la ikke altfor stor vekt på det resultatet. Men jeg klarte cuten den påfølgende uka og fikk en brukbar plassering da. Det bygde jeg videre på, og det vil jeg fortsette å gjøre i resten av sesongen, sier Ventura.

Med unntak av en glipp i Astara Chile Classic i mars, har 29-åringen klart cuten i samtlige åtte starter etter premieren på Bahamas. Etter en 2. plass i Argentina uken før, har han vært stabilt innenfor de 30 beste de to siste månedene.

 – Det er bedre enn i fjor, det er helt sikkert. Så jeg er bare happy for å se den positive utviklingen i spillet mitt, sier Kristoffer Ventura.

Se ledertavlen

Powered by Labrador CMS