Suzann Pettersen har hatt litt av en uke. Selv om hun slet med influensa i begynnelsen av Sybase Match Play Championship, tok hun seg av motstander etter motstander. På veien til finalen slo hun blant annet ut verdensener Yani Tseng, og i finalen kom også Cristie Kerr til kort mot det norske golfesset. Dermed kunne hun strekke hendene i været som vinner for første siden Canadian Women’s Open i 2009.

I finalen vant hun med en utsøkt birdie fra fem meter på det siste hullet. Seieren er verdt 375.000 dollar, men ikke minst en uendelig lettelse for Pettersen som har vært så nærme så mange ganger de siste årene. Bare hittil i år hadde hun tre plasseringer blant de ti beste.

Og hun begynte finalen i solid stil. Hun var to opp etter fire hull, takket være birdies på hull to og fire, men Kerr spiste seg tilbake i matchen igjen med birdies for sin egen del på hull fem og åtte. Men Tutta slo umiddelbart tilbake og gjeninntok ledelsen på hullet etter. Så delte de fem hull på rad på back nine, før Tutta vant det 15. hullet for å lede med to. Men Kerr senket birdie på det 17. hullet for å gjøre det hele enda mer spennende. Og på det siste hullet avgjorde altså Suzann det hele, og viste nok en gang hvilket fantastisk konkurransemenneske hun er.

– Det har vært en lang vei for meg å vinne. Jeg har jobbet ekstremt hardt, og at det skulle skje i en match play-turnering overrasket meg litt, men samtidig føles det enda bedre. Jeg visste at jeg måtte begynne bra mot Cristie, at jeg måtte vise henne at jeg kunne sette putter, og jeg følte meg veldig bra på vei inn i back nine. Jeg måtte grave dypt for denne seieren, og jeg er så lykkelig, sier Pettersen til lpga.com.

Det har gått 20 måneder siden forrige seier, men det føles mye lenger for Tutta.

– Jeg har hatt noen fantastiske turneringer uten å vinne, men dette var prikken over i-en. Det blir ikke mye bedre enn dette.

Seks runder ble det totalt, og 36 hull både lørdag og søndag. Slikt tar på, særlig når man har slitt med influensa.

– Jeg vet ikke hvordan jeg kom meg igjennom torsdagskampen mot Natalie (Gulbis, red.anm), men når du elsker det du gjør, så graver du vel dypt, går jeg ut fra.

Tutta fikk til og med en tekstmelding fra Tiger Woods etter at hun vant sin andre kamp i turneringen.

– Jeg har mange fantastiske fans der ute, som støtter meg veldig mye.

2010-sesongen var særdeles stabil og god for Pettersens del, men det handler om å vinne.

– Hvis du dømmer sesongen ut fra seire, så var fjorårssesongen en skuffelse. Men samtidig forsøkte jeg å ta det positive med meg. Det var mye, mye bedre enn ’09. For å være ærlig – hvis jeg ikke hadde vunnet denne uken med tanke på hvor godt jeg følte at jeg spilte, så ville jeg ha vært skuffet.

Kilde: lpga.com