– Det er alltid gøy å komme tilbake som regjerende mester, det gir deg litt ekstra motivasjon for å beholde trofeet. Det var en stor seier for meg, og har gitt meg fornyet selvtillit, fortalte Scott pressen onsdag, dagen før WGC-Bridgestone Invitational slår i gang.

 

Og nettopp selvtillit er nøkkelordet for Adam, som nekter å være for streng med seg selv etter hva som skjedde i The Open-mesterskapet.

 

– Skuffelsen fra Lytham bør ikke holde meg tilbake fra å utnytte den gode formen jeg er i om dagen. Det var deilig da jeg kom på rangen og begynte å slå baller igjen. Da tenkte jeg at «jeg slår jo faktisk veldig bra». Det føltes bare ikke slik rett etter de siste fire hullene i The Open.

 

32-åringen medgir at nederlaget kom som et sjokk, spesielt etter å ha kontrollert turneringen i 68 hull i forkant av de fire avsluttende bogeyene.

 

– For å være ærlig følte jeg meg sjokkert og nesten lam. Jeg var nok sjokkert fordi jeg spilte så bra at jeg ikke trodde det kom til å skje. Det var en stor overraskelse for meg.

 

Scott sier tankene hans beveget seg i «en million kilometer i timen» da han begynte å merke presset, og tok noen avgjørelser han har angret på i ettertid – avgjørelser hans veterancaddie Stevie Williams tilsynelatende burde ha pratet ham vekk fra.

 

– Vi er begge skuffet, og vi er begge skuffet over oss selv. Jeg tror at ingen av våre prestasjoner var nok til å få jobben gjort. Steve har vært i den posisjonen tidligere, men aldri med meg, og forhåpentligvis kommer vi til å være i den situasjonen oftere. Da vet vi kanskje bedre hvordan vi skal takle situasjonen sammen. De siste hullene matchet vi ikke helt. Det er hva presset i slike situasjoner kan gjøre med deg, forteller Scott.

 

Nå skal han forsøke å bruke resultatet som et insentiv til å ta sin første major, slik Rory McIlroy slo tilbake med U.S. Open-tittelen, bare noen uker etter å ha rotet bort seieren i The Masters.

 

– Det føltes som om det var min uke, og jeg spilte som en mester. Men jeg spilte fire dårlige hull på slutten, og da går det ikke an å vinne. Det er bare motivasjon for meg. Jeg er på rett spor. Nå må jeg bare fortsette gjøre det jeg gjør, så vil det komme flere muligheter, konkluderer australieneren.